Το ιστολόγιο της OVB

«Σε ποικίλες προσφορές μας, συνδέουμε τις προσανατολισμένες προς τη ζωή τάσεις και τα τρέχοντα θέματα με το θέμα της χρηματοδότησης και του συνταξιοδοτικού προγραμματισμού»

Junge Frau mit Mantel wärmt sich an einer Tasse – Unfallversicherung und Einbruchschutz in der dunklen Jahreszeit

| OVB Hellas

Ασφαλείς τους κρύους μήνες με ασφάλεια ατυχήματος και ασφάλεια σπιτιού: Ποια λύση προστασίας είναι η καλύτερη επιλογή;

Ήρθε ξανά αυτή η εποχή: οι μέρες μικραίνουν, η θερμοκρασία πέφτει – το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι κοντά. Καταιγίδες, βροχές, και πεσμένα φύλλα αυξάνουν το ρίσκο ατυχημάτων ενώ οι διαρρήκτες κάνουν τη δουλειά τους πιο εύκολα τις σκοτεινές νύχτες. Γι’ αυτό τον λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ελέγξεις την ασφαλιστική σου κάλυψη για το φθινόπωρο και τον χειμώνα και να την επικαιροποιήσεις.

Οικονομικά για γυναίκες: Πώς λειτουργεί η συνταξιοδότηση και τα συναφή

| OVB Hellas

Οικονομικά για γυναίκες: Το σωστό συνταξιοδοτικό πλάνο και η πορεία προς την οικονομική ανεξαρτησία

Όσον αφορά την ισότητα, έχουν γίνει πολλά σημαντικά βήματα τα τελευταία εκατό χρόνια. Μόνο στον τομέα των οικονομικών δεν έχει ακόμη επιτευχθεί ουσιαστικά η χειραφέτηση: Εξακολουθούν να είναι κυρίως οι άνδρες υπεύθυνοι για τα οικονομικά και την πρόνοια γήρατος. Οι γυναίκες πρέπει να αποκτήσουν μεγαλύτερη οικονομική ανεξαρτησία, ώστε να έχουν καλή περίθαλψη αργότερα και να καταπολεμήσουν τη φτώχεια στα γηρατειά.

Γάμος και οικονομικά: Τι πρέπει να προσέξετε;

| OVB Hellas

Γάμος και οικονομικά: Τι πρέπει να προσέξετε μετά τον γάμο;

Ο γάμος φέρνει πολλές αλλαγές - και στον τομέα των οικονομικών. Για να απολαύσετε λοιπόν χωρίς καμιά ανησυχία την ωραιότερη ημέρα της ζωής σας, πρέπει να πάρετε πριν τον γάμο ορισμένες σημαντικές αποφάσεις για τα οικονομικά σας και άλλα σοβαρά θέματα.

Γιατί ενδείκνυται η επένδυση σε αμοιβαία κεφάλαια;

| OVB Hellas

Επένδυση χρημάτων σε αμοιβαία κεφάλαια: Γιατί τα αμοιβαία κεφάλαια είναι χρήσιμα ως επένδυση?

Χαμηλοί τόκοι, χαμηλή απόδοση και μάλλον άσχημες προοπτικές για ατομική σύνταξη: Σήμερα είναι δύσκολο να επενδύσεις τις αποταμιεύσεις σου. Οι κλασικές μορφές επένδυσης, όπως δάνεια μίας ημέρας, προθεσμιακές καταθέσεις και βιβλιάριο καταθέσεων, δεν παράγουν σημαντικούς τόκους εδώ και καιρό. Γι' αυτό έχει νόημα να επενδύσεις τα χρήματά σου σε αμοιβαία- και δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις.

Εργασία παράλληλα με τις σπουδές: Ό,τι αφορά τη φοιτητική απασχόληση

| OVB Hellas

Εργασία παράλληλα με τις σπουδές: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το θέμα φοιτητική απασχόληση

Σε περιόδους αυξημένου κόστους ενοικίου και διαβίωσης, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να χρηματοδοτηθούν οι σπουδές ενός φοιτητή. Ακόμη και με οικονομική βοήθεια, πολλοί φοιτητές δεν μπορούν να καλύψουν όλα τους τα έξοδα. Η φοιτητική απασχόληση παρέχει μια σημαντική βοήθεια. Γιατί αυτή έχει πολλαπλάσια αξία και τι πρέπει να προσέξετε εργαζόμενοι παράλληλα με τις σπουδές σας, θα το μάθετε εδώ.

| OVB Hellas

Το πρώιμο πουλί και η πρόνοια γήρατος

Η γενιά των Millennials είναι αληθινά ελεύθερα πνεύματα, για τα οποία στην πραγματικότητα δεν υπάρχει σχεδόν κανένα θέμα ταμπού που δεν συζητείται δημοσίως. Ένα πράγμα, όμως, συζητείται σχετικά σπάνια: η πρόνοια γήρατος. Και αυτό, παρόλο που οι Millennials γνωρίζουν πολύ καλά ότι πρέπει να φροντίσουν για τα γηρατειά.

| OVB Hellas

Φέρνουν ευτυχία τα λεφτά; Πώς τα οικονομικά μας και η ευτυχία μας συνδέονται

Οι άνθρωποι ανέκαθεν αναζητούν το κλειδί της ευτυχίας. Και οι απόψεις διαφέρουν πρωτίστως σε ένα ζήτημα: Φέρνουν ευτυχία τα λεφτά; Δεν υπάρχει σαφής απάντηση σε αυτό. Μπορεί όμως να διαπιστωθεί, ότι ο τρόπος με τον οποίο ξοδεύουμε χρήματα έχει αντίκτυπο στην προσωπική μας ευτυχία.