Οι οικονομικοί μας σύμβουλοι παίρνουν τον λόγο

Ιστορίες επιτυχίας των οικονομικών συμβούλων της OVB

Χωρίς τους οικονομικούς συμβούλους μας, η OVB δε θα υπήρχε. Πολλοί διαφορετικοί χαρακτήρες με διαφορετικές προσωπικές ιστορίες συνθέτουν την εταιρεία μας. Για αυτό είναι σημαντικό για εμάς, οι σύμβουλοι να μας δίνουν από πρώτο χέρι πληροφορίες για την καθημερινή τους ζωή. Τι σημαίνει να κάνεις καριέρα σε έναν διεθνή χρηματοοικονομικό όμιλο; Πώς αισθάνεται κανείς να είναι μέλος της ομάδας της OVB; Ποιες αξίες είναι πολύ σημαντικές για εμάς και τι κάνει τη δουλειά μας τόσο ξεχωριστή; Εδώ μπορείς να μάθεις από πρώτο χέρι τις εμπειρίες των οικονομικών συμβούλων της OVB με διεθνή δραστηριότητα.

Η προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη είναι το κλειδί για έναν οικονομικό σύμβουλο

Ο Θωμάς Ματράκης ενδιαφερόταν πάντα για τα χρηματοοικονομικά και βρήκε το ιδανικό επάγγελμα στην OVB. Ως οικονομικός σύμβουλος, αναπτύσσεται καθημερινά επαγγελματικά και προσωπικά από την αρχή της καριέρας του το 1999 - και ως εκ τούτου μπορεί πάντα να συμβουλεύει αξιόπιστα τους πελάτες του. Μπορεί να αποκτήσει νέες γνώσεις μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων από την OVB ή τις συνεργαζόμενες εταιρείες. Μέσα από προσωπικές επαφές, έχει δημιουργήσει μια ομάδα που συνεργάζεται με ιδανικό τρόπο. 

Θωμάς Ματράκης, Bezirksleiter για την  OVB

Στρατολόγηση σημαίνει μεταβίβαση ενός οράματος

Ο Αθανάσιος Σωτηρόπουλος είναι οικονομικός σύμβουλος στην OVB από τον Σεπτέμβριο του 2020. Ο ίδιος εξελίσσεται και αναπτύσσει την ομάδα του καθημερινά, έτσι ώστε να επιτύχουν τους κοινούς τους στόχους. Ειδικά στην στρατολόγηση έχει πάντα επαφή με ανθρώπους που θέλουν να πετύχουν στη ζωή τους. Αυτό του επιτρέπει να δώσει στους νέους οικονομικούς συμβούλους ένα όραμα. 

Αθανάσιος Σωτηρόπουλος, Geschäftsstellenleiter για την OVB

Δεν υπάρχουν όρια στην καριέρα

«Ένας άνθρωπος μόνος του μπορεί να πάει ψηλά, αλλά σε μια ομάδα θα πάει πιο μακριά ». Αυτό είναι το σύνθημα του Κωνσταντίνου Δήμιζα, ο οποίος είναι οικονομικός σύμβουλος στην OVB από το 2004. Προηγουμένως, ήταν στην Πολεμική Αεροπορία για 25 χρόνια. Ψάχνοντας για μια νέα δουλειά, συνάντησε την OVB και τόλμησε να κάνει μια νέα επαγγελματική αρχή. Από τότε, η ανάπτυξη ομάδας αποτελεί ουσιαστικό μέρος της επαγγελματικής του ζωής. Δεν υπάρχουν όρια στην ανάπτυξη και ο καθένας μπορεί να διαχειριστεί τον χρόνο του με ευελιξία.

Κωνσταντίνος Δήμιζας, Bezirksdirektor για την OVB

Συνδυασμός της ιδιωτικής και επαγγελματικής ζωής

Για τον Δημήτριο Ματράκη, το Work-Life-Balance είναι αυτό που κάνει τη δουλειά του ως οικονομικό σύμβουλο στην OVB ενδιαφέρουσα. Εργάζεται στην OVB από το 2007 και γνώρισε τη σημασία της δια βίου μάθησης. Κάθε μέρα εξελίσσεται προσωπικά. Η επιτυχία κάποιων δείχνει στην ομάδα του τι μπορούν να καταφέρουν και οι άλλοι. Το όραμα, η πειθαρχία και η αποφασιστικότητα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για αυτόν. 

Δημήτριος Ματράκης, Bezirksleiter για την OVB

Όταν το επάγγελμα γίνει τρόπος ζωής

«Η OVB δίνει στους συνεργάτες της, την ευκαιρία να αλληλοϋποστηρίζονται», λέει ο Μιχάλης Ξενίδης, ο οποίος είναι οικονομικός σύμβουλος στην OVB από το 1999. Μέσω της ομαδικής εργασίας καθώς και της ανταλλαγής εμπειριών και ιδεών, οι συνεργάτες μπορούν να επιτύχουν κοινούς στόχους. Ο ίδιος μπορεί σε καθημερινή βάση να εξελιχθεί ως άνθρωπος και ως επιχειρηματίας και να προσφέρει στην ομάδα του νέες ευκαιρίες. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον Μιχάλη Ξενίδη να μπορεί να συνδυάσει πολύ καλά το επάγγελμά του με την ιδιωτική του ζωή. 

Μιχάλης Ξενίδης, Regionaldirektor για την OVB

Με όραμα για την επιτυχία

Ο Viktor Zubaj αποτελεί θεμέλιο για την OVB και είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα κεφάλαια της εταιρείας. Για τους συναδέλφους και τους υπαλλήλους του αποτελεί απόλυτο παράδειγμα εδώ και 25 χρόνια και μοιράζεται άνετα την εμπειρία και την τεχνογνωσία του ως επιχειρηματίας. Η συνεχιζόμενη επιτυχία του αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα ότι το επιχειρηματικό μοντέλο της OVB λειτουργεί μακροπρόθεσμα και δημιουργεί αξιοσημείωτη προστιθέμενη αξία για τους πελάτες.

Δύσκολες συνθήκες για την επιχειρηματικότητα

Ήδη από μικρή ηλικία ο νεαρός Viktor έψαχνε τρόπους να ιδρύσει μια εταιρεία που θα είναι οικονομικά ανεξάρτητη και να αποκτήσει ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο. Το πρόβλημα: Για να δημιουργήσει κάποιος μια επιχείρηση, συνήθως χρειάζεται αρχικό κεφάλαιο. Και δυστυχώς, αυτό δεν σταθμίστηκε από εκείνον. Με το επιχειρηματικό μοντέλο της OVB, ο Βίκτορ έμαθε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. «Με την OVB δεν χρειάστηκα τεράστια ίδια κεφάλαια. Αρκούσε να επενδύσω ελεύθερο χρόνο για να επιτύχω αποτελέσματα και να δημιουργήσω τη δική μου επιχείρηση», αναφέρει ο Viktor. «Το ζήτημα ήταν πάντα να έχεις ένα σχέδιο, ένα όραμα και στόχους και να ψάχνεις τρόπους για να τους πετύχεις. Η OVB πάντα μου έδειχνε αυτούς τους δρόμους», προσθέτει.

Μια ομάδα πρέπει να εμπνέει

Ο Viktor πιστεύει ότι μια μεγάλη και λειτουργική ομάδα είναι το κλειδί για την επιτυχία. «Εάν κάποιος επιθυμεί να επιτύχει κάτι, πρέπει πάντα να έχει ανθρώπους γύρω του, οι οποίοι να είναι εξίσου φιλόδοξοι στην επίτευξη του στόχου αυτού. Και γι' αυτό πρέπει να είσαι οραματιστής, να παρέχεις έμπνευση και να είσαι πειστικός στους ανθρώπους», δηλώνει ο Βίκτορ. Το ηγετικό στυλ του βασίζεται κυρίως στην εμπιστοσύνη προς τους ανθρώπους. Σε κάθε υπάλληλο βλέπει έναν μελλοντικό Συντονιστή ή Στέλεχος. Σύμφωνα με τον Viktor οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν εμπιστοσύνη και ο φόβος της αποτυχίας τους κλείνει τον δρόμο. «Ως Συντονιστής, πρέπει να πείσετε τους Συνεργάτες σας για την αξία τους και να πιστεύετε σε αυτούς», δήλωσε ο Zubaj.

Viktor Zubaj, LD για την OVB

Όταν η ισότητα δεν είναι απλά μια έκφραση

Η María Carmen έμαθε ήδη από μικρή ηλικία ότι οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν διαφορετικές ευκαιρίες στον κόσμο της εργασίας. Όταν, πριν από λίγα χρόνια, έκανε το πρώτο βήμα στον επί μακρόν ανδροκρατούμενο χρηματοπιστωτικό κλάδο, ήταν προετοιμασμένη για τα πάντα, αλλά διδάχθηκε στην OVB ότι υπάρχει κάτι καλύτερο.

Όταν κλείνει μια πόρτα, ανοίγει μια άλλη

Η María Carmen ξεκίνησε την καριέρα της στον ξενοδοχειακό τομέα. Μετά από επτά χρόνια «ανταμείφθηκε» για την μακροχρόνια πίστη και αφοσίωσή της με απόλυση. Αλλά αντί να βυθιστεί στην στενοχώρια για τον εαυτό της, η νεαρή γυναίκα χρησιμοποίησε το πλήγμα αυτό ως ευκαιρία για επανεκκίνηση. «Πιστεύω ότι όλα συμβαίνουν για ένα συγκεκριμένο λόγο και ένιωσα ότι ένας νέος, καλύτερος δρόμος άνοιγε μπροστά μου», λέει η María Carmen. «Αποφάσισα να εργαστώ για την OVB επειδή μου φάνηκε συναρπαστικό να μπορώ να ιδρύσω τη δική μου επιχείρηση. Ήθελα να μάθω πώς είναι να αποδίδει πραγματικά η ατομική πρωτοβουλία».

Ισότητα ευκαιριών στην πράξη

«Κατά τη διάρκεια της εργασίας μου στον ξενοδοχειακό τομέα παρατηρούσα συχνά ότι οι γυναίκες είχαν λιγότερες ευκαιρίες σταδιοδρομίας από τους άνδρες», αναφέρει η María Carmen. Στην OVB απεναντίας, το φύλο δεν παίζει ρόλο. «Όλοι έχουν τις ίδιες δυνατότητες να αναπτύξουν την καριέρα τους», προσθέτει. Φυσικά υπάρχουν πάντα διαφορές στο είδος των συμβουλών. Για παράδειγμα, οι γυναίκες είναι συχνά πιο ευαίσθητες, αλλά αυτό δεν είναι ούτε πλεονέκτημα ούτε μειονέκτημα. "Όποιος επιθυμεί να εργαστεί έντιμα, μακροχρόνια και επαγγελματικά, θα επιτύχει στην OVB».

María del Carmen Lucena Martín, RD για την OVB

Δυνατοί μαζί-Πώς μπορεί ένα παντρεμένο ζευγάρι να συνεργάζεται και στον χώρο εργασίας

Η Markéta και ο Ladislav Zajíc είναι παντρεμένοι και εργάζονται μαζί στην OVB. Σημαίνει αυτό και συγκρούσεις; Όχι σε αυτό το δυναμικό ζευγάρι. Ο αμοιβαίος σεβασμός, η εκτίμηση των αξιών και η υποστήριξη εγγυώνται ότι οι δύο οικονομικοί σύμβουλοι έχουν επιτυχία τόσο προσωπική όσο και επαγγελματική.

Έναρξη καριέρας παράλληλα με το πανεπιστήμιο

Το ζεύγος Zajíc γνωρίστηκε στο πανεπιστήμιο. Εκείνη την εποχή, ο Ladislav έψαχνε έναν τρόπο να ξεκινήσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία παράλληλα με τις σπουδές του. Στην OVB βρήκε αυτό που έψαχνε. «Εντυπωσιάστηκα από το Σχέδιο Καριέρας στην OVB. Όποιος επιμελώς και με επιμονή παρέχει καλή ποιότητα, θα ανέβει στην επαγγελματική ιεραρχία. Και εδώ υπάρχει απόλυτη ισότητα ευκαιριών», εξηγεί ο Ladislav. Η Markéta εισήλθε λίγο αργότερη στην OVB μέσω του άντρα της. «Η πρώτη εκπαιδευτική συνεδρία που παρακολούθησα αφορούσε το Σχέδιο Καριέρας στην OVB. Μου φάνηκε υπέροχο που ακόμη και εγώ ως φοιτήτρια θα είχα πραγματικές ευκαιρίες καριέρας και θα μπορούσα να είμαι οικονομικά ανεξάρτητη», διηγείται η Markéta. Σήμερα, και οι δύο είναι επιτυχημένοι Direktoren και έχουν τις δικές τους ομάδες.  

Η ανοικτή επικοινωνία είναι το κλειδί για την επιτυχία

Στην αρχή, η συνεργασία του ζευγαριού δεν ήταν εύκολη. «Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, μου πήρε λίγο χρόνο για να μάθω να σέβομαι τον Ladislav ως στέλεχος. Γρήγορα συνειδητοποιήσαμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να κινηθούμε μαζί είναι να μιλάμε ανοικτά για τα πάντα και να ακούμε ο ένας τον άλλον», λέει η Markéta. «Είναι σημαντικό να συζητούμε διαφορετικές γνώμες και πάντα να ψάχνουμε για συμβιβαστικές λύσεις», προσθέτει ο Ladislav. «Αυτό μπορέσαμε να το πετύχουμε εδώ και 16 χρόνια».

Markéta και ο Ladislav Zajíc, LD για την OVB

Επιτυχημένες μητέρες – Η OVB βάζει τέλος στη συνεχή ακροβασία

Για τη Μελίντα και την Ανίτα, ο συμβιβασμός μεταξύ καριέρας και της οικογένειας δεν είναι προσπάθεια εξισορρόπησης, αλλά μια πραγματικότητα. Οι δύο συνάδελφοι απέκτησαν οικονομική ανεξαρτησία ως επιτυχημένες σύμβουλοι στην OVB.

Μεγάλες απαιτήσεις για το προσωπικό μέλλον

Η Μελίντα μεγάλωσε σε μια μικρή πόλη της Ουγγαρίας στην επαρχία. Από πολύ νεαρή ηλικία, ήταν εξαιρετικά φιλόδοξη και γνώριζε ότι δεν της ταιριάζει μια μέση καριέρα. Ήθελε περισσότερα, να είναι ανεξάρτητη και επιτυχημένη. Ωστόσο, η πόλη που γεννήθηκε δεν της προσέφερε ιδιαίτερες επαγγελματικές προοπτικές. Η διέξοδος της ήταν να σπουδάσει οικονομικά στη Βουδαπέστη. Η Ανίτα πήγε λοιπόν στην πρωτεύουσα για να σπουδάσει. Οι γονείς της δεν μπορούσαν να την υποστηρίξουν οικονομικά, οπότε έπρεπε να ψάξει για μια παράλληλη απασχόληση. Και οι δύο γυναίκες έμαθαν για τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας στην OVB μέσω ενός συμφοιτητή τους.

Με μεγάλη φιλοδοξία προς την επιτυχία

Η Μελίντα και η Ανίτα εργάζονται στην OVB για περισσότερα από δέκα έτη, και οι δύο σε διευθυντικές θέσεις. «Στην OVB, πέτυχα αυτό που ήταν πάντα ο στόχος μου: οικονομική ανεξαρτησία», λέει η Μελίντα. «Ήταν επίσης πολύ σημαντικό και για τις δυο μας να έχουμε αργότερα αρκετό χρόνο για την οικογένειά μας. Και αυτό χωρίς να πρέπει να έχεις συνεχείς απώλειες στα οικονομικά ή να εξαρτάσαι από τον σύντροφό σου.

Melinda Csányi, BD για την OVB