Το ιστολόγιο της OVB

«Σε ποικίλες προσφορές μας, συνδέουμε τις προσανατολισμένες προς τη ζωή τάσεις και τα τρέχοντα θέματα με το θέμα της χρηματοδότησης και του συνταξιοδοτικού προγραμματισμού»

Οικονομικά για γυναίκες: Πώς λειτουργεί η συνταξιοδότηση και τα συναφή

|

Οικονομικά για γυναίκες: Το σωστό συνταξιοδοτικό πλάνο και η πορεία προς την οικονομική ανεξαρτησία

Όσον αφορά την ισότητα, έχουν γίνει πολλά σημαντικά βήματα τα τελευταία εκατό χρόνια. Μόνο στον τομέα των οικονομικών δεν έχει ακόμη επιτευχθεί ουσιαστικά η χειραφέτηση: Εξακολουθούν να είναι κυρίως οι άνδρες υπεύθυνοι για τα οικονομικά και την πρόνοια γήρατος. Οι γυναίκες πρέπει να αποκτήσουν μεγαλύτερη οικονομική ανεξαρτησία, ώστε να έχουν καλή περίθαλψη αργότερα και να καταπολεμήσουν τη φτώχεια στα γηρατειά.

Γάμος και οικονομικά: Τι πρέπει να προσέξετε;

|

Γάμος και οικονομικά: Τι πρέπει να προσέξετε μετά τον γάμο;

Ο γάμος φέρνει πολλές αλλαγές - και στον τομέα των οικονομικών. Για να απολαύσετε λοιπόν χωρίς καμιά ανησυχία την ωραιότερη ημέρα της ζωής σας, πρέπει να πάρετε πριν τον γάμο ορισμένες σημαντικές αποφάσεις για τα οικονομικά σας και άλλα σοβαρά θέματα.

Γιατί ενδείκνυται η επένδυση σε αμοιβαία κεφάλαια;

|

Επένδυση χρημάτων σε αμοιβαία κεφάλαια: Γιατί τα αμοιβαία κεφάλαια είναι χρήσιμα ως επένδυση?

Χαμηλοί τόκοι, χαμηλή απόδοση και μάλλον άσχημες προοπτικές για ατομική σύνταξη: Σήμερα είναι δύσκολο να επενδύσεις τις αποταμιεύσεις σου. Οι κλασικές μορφές επένδυσης, όπως δάνεια μίας ημέρας, προθεσμιακές καταθέσεις και βιβλιάριο καταθέσεων, δεν παράγουν σημαντικούς τόκους εδώ και καιρό. Γι' αυτό έχει νόημα να επενδύσεις τα χρήματά σου σε αμοιβαία- και δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις.

Εργασία παράλληλα με τις σπουδές: Ό,τι αφορά τη φοιτητική απασχόληση

|

Εργασία παράλληλα με τις σπουδές: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το θέμα φοιτητική απασχόληση

Σε περιόδους αυξημένου κόστους ενοικίου και διαβίωσης, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να χρηματοδοτηθούν οι σπουδές ενός φοιτητή. Ακόμη και με οικονομική βοήθεια, πολλοί φοιτητές δεν μπορούν να καλύψουν όλα τους τα έξοδα. Η φοιτητική απασχόληση παρέχει μια σημαντική βοήθεια. Γιατί αυτή έχει πολλαπλάσια αξία και τι πρέπει να προσέξετε εργαζόμενοι παράλληλα με τις σπουδές σας, θα το μάθετε εδώ.

|

Το πρώιμο πουλί και η πρόνοια γήρατος

Η γενιά των Millennials είναι αληθινά ελεύθερα πνεύματα, για τα οποία στην πραγματικότητα δεν υπάρχει σχεδόν κανένα θέμα ταμπού που δεν συζητείται δημοσίως. Ένα πράγμα, όμως, συζητείται σχετικά σπάνια: η πρόνοια γήρατος. Και αυτό, παρόλο που οι Millennials γνωρίζουν πολύ καλά ότι πρέπει να φροντίσουν για τα γηρατειά.

|

Φέρνουν ευτυχία τα λεφτά; Πώς τα οικονομικά μας και η ευτυχία μας συνδέονται

Οι άνθρωποι ανέκαθεν αναζητούν το κλειδί της ευτυχίας. Και οι απόψεις διαφέρουν πρωτίστως σε ένα ζήτημα: Φέρνουν ευτυχία τα λεφτά; Δεν υπάρχει σαφής απάντηση σε αυτό. Μπορεί όμως να διαπιστωθεί, ότι ο τρόπος με τον οποίο ξοδεύουμε χρήματα έχει αντίκτυπο στην προσωπική μας ευτυχία.