Το ιστολόγιο της OVB

«Σε ποικίλες προσφορές μας, συνδέουμε τις προσανατολισμένες προς τη ζωή τάσεις και τα τρέχοντα θέματα με το θέμα της χρηματοδότησης και του συνταξιοδοτικού προγραμματισμού»

Δυναμική γυναίκα κοιτάει την κάμερα – διαπραγμάτευση για αύξηση μισθού

| OVB Hellas

Η πρώτη διαπραγμάτευση μισθού: χρήσιμα τρικ και συμβουλές

Είσαι αρκετό καιρό στην πρώτη σου πραγματική δουλειά. Όλα είναι καλά, μόνο που ο μισθός σου θα μπορούσε να είναι υψηλότερος. Αλλά πριν κάνεις την πρώτη συνέντευξη για αύξηση, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη. Πόσα χρήματα να ζητήσεις; Πότε είναι η καλύτερη χρονική στιγμή και πώς μπορείς να προετοιμαστείς; Εδώ θα βρεις συμβουλές και τρικ που μπορείς να ακολουθήσεις για να λάβεις τον επιθυμητό σου μισθό.

Γυναίκα στο σουπερμάρκετ – Πληθωρισμός

| OVB Hellas

Πληθωρισμός: Πώς να κάνεις τα χρήματά σου να κρατήσουν

Οι τιμές των τροφίμων και άλλων εμπορευμάτων αυξάνονται διαρκώς τους τελευταίους μήνες. Για πολλά νοικοκυριά, είναι ολοένα και πιο δύσκολο να καλύψουν τα μηνιαία έξοδα και να ανταπεξέλθουν στις υψηλές τιμές των καταναλωτικών αγαθών. Αλλά πώς προέκυψε αυτή η εξέλιξη στις τιμές και πώς μπορείς να προστατέψεις τα χρήματά σου από τη μειωμένη αγοραστική δύναμη; Εδώ θα βρεις όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις.

Μαθητής γελάει – Επαγγελματική εκπαίδευση

| OVB Hellas

Επαγγελματική εκπαίδευση ή σπουδές: Ποιο έχει μεγαλύτερη αξία;

Ίσως πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις στη ζωή των νέων – η ερώτηση του τι έρχεται μετά το σχολείο. Σήμερα υπάρχουν πολλαπλές ευκαιρίες και πορείες, αλλά η μεγάλη επιλογή δεν είναι πάντα καλή. Πώς μπορείς να βρεις τι είναι καλύτερο για σένα και αν μια θέση στο πανεπιστήμιο ή μια επαγγελματική σχολή θα σου ταίριαζε καλύτερα; Θα σου παρουσιάσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και θα σου δώσουμε μερικές συμβουλές για να κάνουμε την απόφαση πιο εύκολη.

γυναίκα με προσθετικό χέρι – ασφάλιση αναπηρίας

| OVB Hellas

Ασφάλεια αναπηρίας: Πώς να προστατέψεις την εργασιακή σου ικανότητα

Τι κάνεις αν δεν μπορείς πια να εργαστείς από τη μια μέρα στην άλλη; Μπορεί να συμβεί γρήγορα – ένα ξαφνικό ατύχημα ή μια ασθένεια και δεν μπορείς πια να εργαστείς. Μπορείς να προστατέψεις τον εαυτό σου από την απώλεια εισοδήματος με την ασφάλιση αναπηρίας. Θα σου δείξουμε τι περιλαμβάνει η ασφάλεια αναπηρίας και πότε αξίζει τον κόπο για σένα.

Λαμπτήρας ανάβει και καταναλώνει ενέργεια – Κατανάλωση ενέργειας

| OVB Hellas

Αυξανόμενο κόστος ενέργειας: Πώς να εξοικονομήσεις ηλεκτρική ενέργεια και χρήματα

Η τρέχουσα ενεργειακή κρίση και ο σταθερά αυξανόμενος πληθωρισμός στην Ευρώπη ωθούν τις τιμές να αυξηθούν σημαντικά – ειδικά τις τιμές της ενέργειας. Για να προστατευτείς κατάλληλα για τους χειμερινούς μήνες, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι. Ακόμα και τα απλά μέτρα μπορούν να σε βοηθήσουν να μειώσεις το κόστος θέρμανσης και να εξοικονομήσεις ενέργεια. Εδώ θα βρεις όλες τις συμβουλές και τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να μειώσεις τα ενεργειακά κόστη και την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Συνταξιούχος με άδειο πορτοφόλι – παροχή για την τρίτη ηλικία

| OVB Hellas

7 λάθη στις παροχές για την τρίτη ηλικία: παίρνοντας τις σωστές οικονομικές αποφάσεις

Εν τω μεταξύ, πολλοί άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι η εθνική σύνταξη δεν επαρκεί πλέον για μια τρίτη ηλικία με ανεμελιά και χαλαρότητα. Η δημογραφική αλλαγή και ένας πληθυσμός ολοένα πιο γερασμένος ωθούν το σύστημα προς κατάρρευση. Η ιδιωτική σύνταξη φαίνεται τώρα όλο και πιο σημαντική. Αλλά είναι εύκολο να κάνεις λάθη εδώ. Σε αυτό το άρθρο θα μάθεις ποια λάθη θα πρέπει να αποφύγεις και πώς μπορείς να πάρεις τις καλύτερες οικονομικές αποφάσεις για τον εαυτό σου.

Πατέρας με παιδί – Σε γονική άδεια

| OVB Hellas

Τα οικονομικά στη γονική άδεια: συμφιλιώνοντας τα παιδιά και τα χρήματα

Η γέννηση του πρώτου σου παιδιού – ο ενθουσιασμός και η προσδοκία αυξάνονται από μέρα σε μέρα. Αλλά έως τότε, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να φροντίσεις. Σίγουρα θα πρέπει να σκεφτείς το θέμα των χρηματοοικονομικών. Αλλά τι είναι καλύτερο; Για πόσο καιρό μπορείς να πάρεις γονική άδεια από τον εργοδότη σου; Ή μήπως θα πρέπει να εργαστείς με μερική απασχόληση; Εδώ μπορείς να μάθεις τα πάντα σχετικά με τα οικονομικά και το εισόδημα μετά τη γέννα.

Διασκέδαση στο meeting της ομάδας – ξεκίνημα καριέρας

| OVB Hellas

Πρώτη δουλειά – Τι χρειάζεται να σκεφτείς όταν ξεκινάς την καριέρα σου;

Βρίσκεσαι ακριβώς στην αρχή της καριέρας σου και θέλεις να ξεκινήσεις την πρώτη σου δουλειά; Σε αυτή την περίπτωση, οι χρήσιμες συμβουλές για το ξεκίνημα της καριέρας αξίζουν το βάρος τους σε χρυσάφι. Έχουμε συνοψίσει τα πιο σημαντικά πράγματα που χρειάζεται να γνωρίζεις σχετικά με τις αιτήσεις, τον μισθό, την ασφάλιση, κλπ.

Παιδί στην πισίνα με νεροπίστολο – Ταξίδεψε με ασφάλεια

| OVB Hellas

Επιτέλους διακοπές: συμβουλές για τον προϋπολογισμό των διακοπών και την ασφάλιση ταξιδιού

Δεν έχει σημασία αν ταξιδεύεις με backpacking στην Ταϊλάνδη ή μένεις σε ένα all-inclusive ξενοδοχείο στην Τυνησία. Αν αρρωστήσεις λίγο πριν τις διακοπές ή κλαπούν αντικείμενα από το δωμάτιο του ξενοδοχείου σου, αξίζει να έχεις ασφάλεια. Έτσι μπορείς να προστατεύσεις τον εαυτό σου από τις οικονομικές συνέπειες – και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο στις διακοπές.

Γυναίκα εργάζεται από το σπίτι στον καναπέ

| OVB Hellas

Ο νέος εργασιακός χώρος: συμβουλές για εργασία από το σπίτι

Από το ηλιόλουστο μπαλκόνι, στην άνεση του καναπέ ή σε ένα πλήρως εξοπλισμένο γραφείο – η εργασία από το σπίτι μπορεί να γίνει σε πολλά μέρη στο σπίτι σου. Η δουλειά γίνεται πιο ευέλικτη και οι οικογένειες ειδικά μπορούν να συμφιλιώσουν την ιδιωτική ζωή με την εργασία. Εδώ θα μάθεις όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για την τηλεργασία.