Ομάδα νέων ανθρώπων συζητούν - Βlog της OVB
Τα πάντα για τα οικονομικά σου και το επιχειρήν

Το blog μας

Εδώ μαθαίνεις τα πάντα για τα θέματα των οικονομικών, παροχών, ασφάλισης και καριέρας. Σου παρέχουμε χρήσιμες συμβουλές για την καθημερινότητά σου, νέα  από τον κόσμο της οικονομίας και σε δίνουμε πληροφορίες  πίσω από τη σκηνή στην OVB.

Μητέρα κρατάει το μωρό της στον αέρα μπροστά από μια λίμνη

| OVB Hellas

Ασφάλεια ζωής: Πώς να προστατεύσεις οικονομικά την οικογένειά σου

Θέλεις να παρέχεις οικονομική προστασία στην οικογένειά σου ή να αποταμιεύσεις για την τρίτη ηλικία; Γιατί να μην κάνεις και τα δύο ταυτόχρονα; Είναι εφικτό με την ασφάλεια ζωής, καθώς συνδυάζει και τα δύο προϊόντα. Αλλά ποια ασφάλεια είναι η κατάλληλη για την περίπτωσή σου; Είτε ασφάλεια ζωής unit-linked ή ισόβια ασφάλεια ζωής – έχουμε συνοψίσει τις πιο σημαντικές πληροφορίες και συμβουλές πάνω στο θέμα.

Νεαρή γυναίκα τρέχει στο πάρκο

| OVB Hellas

Ασφάλεια για νέους ανθρώπους: όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις

Ασφάλεια ατυχήματος, ασφάλεια περιεχομένου σπιτιού ή ασφάλεια αστικής ευθύνης – η λίστα με τις πιθανές ασφάλειες είναι μεγάλη. Είναι σχεδόν αδύνατο να έχεις μια καλή επισκόπηση. Υπάρχει μια ασφαλιστική κάλυψη για κάθε κατάσταση στη ζωή, κάθε αντικείμενο αξίας και κάθε περίσταση. Ποιες ασφάλειες χρειάζεσαι; Ποιες είναι λιγότερο σημαντικές; Σε αυτό το άρθρο, θα μάθεις ποιες ασφαλιστικές καλύψεις έχουν περισσότερο νόημα για τους νέους ανθρώπους.

Δύο φοιτητές κάθονται σε καναπέ και συζητάνε

| OVB Hellas

Συνταξιοδοτική πρόληψη για φοιτητές: Λειτουργεί;

Σκέφτεσαι τη συνταξιοδότηση στα 20 σου; Για τους φοιτητές, η συνταξιοδότηση φαντάζει ακόμα πολύ μακριά. Αλλά ειδικά οι νέοι άνθρωποι θα πρέπει να σκεφτούν το συνταξιοδοτικό τους πλάνο και να κάνουν κινήσεις προγραμματισμού, όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα. Αλλά πώς μπορείς να φροντίσεις το μετά όταν ακόμα σπουδάζεις; Εδώ θα βρεις όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για την πρόληψη της σύνταξης.

mikro koutavi xaidema zoa asfaleia ygeias gia skylous

| OVB Hellas

Ασφάλεια υγείας κατοικίδιου: πώς να προστατέψεις σωστά τον τετράποδο φίλο σου

Είτε πρόκειται για σκύλο, γάτα, κουνέλι ή χάμστερ – η ζωή χωρίς κατοικίδιο είναι αδιανόητη για πολλούς. Αλλά αν έχεις έναν πιστό τετράποδο φίλο, έχεις και την ευθύνη του για πολλά χρόνια. Η καλή ασφάλεια είναι εξίσου σημαντική για το κατοικίδιό σου όσο είναι και για σένα. Έχουμε συνοψίσει τις πιο σημαντικές συμβουλές για το θέμα της ασφάλειας υγείας κατοικίδιου και σου δείχνουμε πώς να προστατέψεις το κατοικίδιό σου.

Νεαρή γυναίκα στέκεται και μιλάει στο τηλέφωνο- Ανεξαρτησία

| OVB Hellas

Αυτοαπασχόληση: Ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για την ασφάλεια υγείας, κ.α.

Πολλοί ονειρεύονται να κάνουν το χόμπι τους επάγγελμα. Αν γίνεις ελεύθερος επαγγελματίας, μπορείς να έρθεις λίγο πιο κοντά σε αυτό το όνειρο. Αλλά τι γίνεται με την ασφάλιση υγείας ή τη σύνταξη; Τι νέες ασφαλιστικές καλύψεις χρειάζεσαι; Σου δείχνουμε πώς μπορείς να προστατέψεις τον εαυτό σου με τον κατάλληλο τρόπο και να προετοιμαστείς για την περιπέτεια της αυτοαπασχόλησης.

Ζευγάρι μετακομίζει στο πρώτο του ιδιόκτητο ακίνητο

| OVB Hellas

Χρηματοδότηση ακινήτου: Κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο της ιδιοκτησίας κατοικίας

Ήρθε επιτέλους η ώρα να βγεις από το διαμέρισμα που νοικιάζεις και να αποκτήσεις το δικό σου σπίτι με κήπο. Να επιπλώσεις τους τέσσερις τοίχους ακριβώς όπως θέλεις – χωρίς να πρέπει να ρωτήσεις τον σπιτονοικοκύρη ή τη σπιτονοικοκυρά σου. Για να μη γίνει εφιάλτης το όνειρο της ιδιοκτησίας του δικού σου σπιτιού, είναι σημαντικό να το οργανώσεις και να το χρηματοδοτήσεις σωστά. Μάθε εδώ πώς μπορείς να κάνεις το όνειρο για το δικό σου σπίτι πραγματικότητα παρά τα αυξανόμενα επιτόκια.

Νύφη και γαμπρός αγκαλιάζονται και γελάνε – Οργάνωση Γάμου

| OVB Hellas

Οργάνωση γάμου: Πώς να εξοικονομήσεις χρήματα

Είτε σε μικρό κύκλο στον κήπο σου ή με εκατοντάδες καλεσμένους σε κάποια ειδυλλιακή τοποθεσία – ο γάμος σου είναι μία από τις ομορφότερες και πιο κοστοβόρες ημέρες στη ζωή πολλών ζευγαριών. Ένας γάμος δεν χρειάζεται μόνο να είναι καλά οργανωμένος, αλλά να έχει και καλή χρηματοδότηση. Έχουμε συνοψίσει τις πιο σημαντικές συμβουλές για τη χρηματοδότηση του γάμου και σου δείχνουμε πώς να οργανώσεις εύκολα τον προϋπολογισμό σου.

Δύο νέοι άνδρες κάθονται πάνω σε βαν - Vanlife

| OVB Hellas

Vanlife: Πώς να χρηματοδοτήσεις και να ασφαλίσεις τον εαυτό σου στο δρόμο

Να ξυπνάς το πρωί στην πόλη σου και να σε παίρνει ο ύπνος το βράδυ δίπλα σε μια παραλία με θέα τη θάλασσα. Το ταξίδι με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο είναι μια αξέχαστη περιπέτεια. Για να εξασφαλίσεις ότι το όνειρο της απόλυτης ελευθερίας δεν θα μετατραπεί σε εφιάλτη, θα πρέπει να προετοιμαστείς καλά. Θα σου δείξουμε πώς να προετοιμαστείς για τα απρόοπτα – τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε όρους ασφάλισης.

Νεαρή γυναίκα σε μηχανάκι - backpacking στο εξωτερικό

| OVB Hellas

Backpacking, αλλά σωστά: Τι χρειάζεσαι στο εξωτερικό

Το να γυρίσεις τον κόσμο κάνοντας Backpacking είναι όνειρο για πολλούς, ειδικά για τους νέους. Ανακαλύπτεις νέες χώρες, κουλτούρες και μέρη με λίγες αποσκευές και ανεξαρτησία – το backpacking συνδυάζει περιπέτεια και ελευθερία σε ένα. Για να εξασφαλίσεις ότι το ταξίδι σου θα πάει όπως το έχεις σχεδιάσει, είναι σημαντικό να το οργανώσεις από αρκετά νωρίς. Μάθε εδώ πως μπορείς να χρηματοδοτήσεις το ταξίδι σου με τον καλύτερο τρόπο και να προετοιμαστείς για όλα.

Ζευγάρι στον καναπέ μετακομίζει μαζί

| OVB Hellas

Το πρώτο κοινό διαμέρισμα: τι χρειάζεται να ξέρεις

Είναι ίσως μία από τις πρώτες μεγάλες περιπέτειες για τα ζευγάρια – το πρώτο τους κοινό διαμέρισμα. Το να βρεις το κατάλληλο διαμέρισμα αποτελεί ήδη πρόκληση. Αλλά η μετακόμιση μαζί είναι ακόμα πιο συναρπαστική. Έπιπλα, διακόσμηση, νοικοκυριό, οικονομικά, και καθημερινότητα. Θα πρέπει να τα συζητήσετε και να τα ξεκαθαρίσετε όλα. Έχουμε συνοψίσει τα πιο σημαντικά στοιχεία και συμβουλές για σένα.