Το ιστολόγιο της OVB

«Σε ποικίλες προσφορές μας, συνδέουμε τις προσανατολισμένες προς τη ζωή τάσεις και τα τρέχοντα θέματα με το θέμα της χρηματοδότησης και του συνταξιοδοτικού προγραμματισμού»

Ζευγάρι μετακομίζει στο πρώτο του ιδιόκτητο ακίνητο

| OVB Hellas

Χρηματοδότηση ακινήτου: Κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο της ιδιοκτησίας κατοικίας

Ήρθε επιτέλους η ώρα να βγεις από το διαμέρισμα που νοικιάζεις και να αποκτήσεις το δικό σου σπίτι με κήπο. Να επιπλώσεις τους τέσσερις τοίχους ακριβώς όπως θέλεις – χωρίς να πρέπει να ρωτήσεις τον σπιτονοικοκύρη ή τη σπιτονοικοκυρά σου. Για να μη γίνει εφιάλτης το όνειρο της ιδιοκτησίας του δικού σου σπιτιού, είναι σημαντικό να το οργανώσεις και να το χρηματοδοτήσεις σωστά. Μάθε εδώ πώς μπορείς να κάνεις το όνειρο για το δικό σου σπίτι πραγματικότητα παρά τα αυξανόμενα επιτόκια.

Νύφη και γαμπρός αγκαλιάζονται και γελάνε – Οργάνωση Γάμου

| OVB Hellas

Οργάνωση γάμου: Πώς να εξοικονομήσεις χρήματα

Είτε σε μικρό κύκλο στον κήπο σου ή με εκατοντάδες καλεσμένους σε κάποια ειδυλλιακή τοποθεσία – ο γάμος σου είναι μία από τις ομορφότερες και πιο κοστοβόρες ημέρες στη ζωή πολλών ζευγαριών. Ένας γάμος δεν χρειάζεται μόνο να είναι καλά οργανωμένος, αλλά να έχει και καλή χρηματοδότηση. Έχουμε συνοψίσει τις πιο σημαντικές συμβουλές για τη χρηματοδότηση του γάμου και σου δείχνουμε πώς να οργανώσεις εύκολα τον προϋπολογισμό σου.

Δύο νέοι άνδρες κάθονται πάνω σε βαν - Vanlife

| OVB Hellas

Vanlife: Πώς να χρηματοδοτήσεις και να ασφαλίσεις τον εαυτό σου στο δρόμο

Να ξυπνάς το πρωί στην πόλη σου και να σε παίρνει ο ύπνος το βράδυ δίπλα σε μια παραλία με θέα τη θάλασσα. Το ταξίδι με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο είναι μια αξέχαστη περιπέτεια. Για να εξασφαλίσεις ότι το όνειρο της απόλυτης ελευθερίας δεν θα μετατραπεί σε εφιάλτη, θα πρέπει να προετοιμαστείς καλά. Θα σου δείξουμε πώς να προετοιμαστείς για τα απρόοπτα – τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε όρους ασφάλισης.

Νεαρή γυναίκα σε μηχανάκι - backpacking στο εξωτερικό

| OVB Hellas

Backpacking, αλλά σωστά: Τι χρειάζεσαι στο εξωτερικό

Το να γυρίσεις τον κόσμο κάνοντας Backpacking είναι όνειρο για πολλούς, ειδικά για τους νέους. Ανακαλύπτεις νέες χώρες, κουλτούρες και μέρη με λίγες αποσκευές και ανεξαρτησία – το backpacking συνδυάζει περιπέτεια και ελευθερία σε ένα. Για να εξασφαλίσεις ότι το ταξίδι σου θα πάει όπως το έχεις σχεδιάσει, είναι σημαντικό να το οργανώσεις από αρκετά νωρίς. Μάθε εδώ πως μπορείς να χρηματοδοτήσεις το ταξίδι σου με τον καλύτερο τρόπο και να προετοιμαστείς για όλα.

Ζευγάρι στον καναπέ μετακομίζει μαζί

| OVB Hellas

Το πρώτο κοινό διαμέρισμα: τι χρειάζεται να ξέρεις

Είναι ίσως μία από τις πρώτες μεγάλες περιπέτειες για τα ζευγάρια – το πρώτο τους κοινό διαμέρισμα. Το να βρεις το κατάλληλο διαμέρισμα αποτελεί ήδη πρόκληση. Αλλά η μετακόμιση μαζί είναι ακόμα πιο συναρπαστική. Έπιπλα, διακόσμηση, νοικοκυριό, οικονομικά, και καθημερινότητα. Θα πρέπει να τα συζητήσετε και να τα ξεκαθαρίσετε όλα. Έχουμε συνοψίσει τα πιο σημαντικά στοιχεία και συμβουλές για σένα.

Ζευγάρι οργανώνει κοινό λογαριασμό

| OVB Hellas

Κοινός λογαριασμός: Πότε έχει νόημα;

Ένα ζευγάρι μοιράζεται πολλά – ειδικά αν συζεί. Αλλά ισχύει αυτό και για τα οικονομικά; Πότε έχει νόημα να αποκτήσει το ζευγάρι κοινό λογαριασμό για τα έξοδα; Και τι θα πρέπει να λάβεις υπόψη; Θα σου παρουσιάσουμε τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αλλά και τι εναλλακτικές υπάρχουν.

Δυναμική γυναίκα κοιτάει την κάμερα – διαπραγμάτευση για αύξηση μισθού

| OVB Hellas

Η πρώτη διαπραγμάτευση μισθού: χρήσιμα τρικ και συμβουλές

Είσαι αρκετό καιρό στην πρώτη σου πραγματική δουλειά. Όλα είναι καλά, μόνο που ο μισθός σου θα μπορούσε να είναι υψηλότερος. Αλλά πριν κάνεις την πρώτη συνέντευξη για αύξηση, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη. Πόσα χρήματα να ζητήσεις; Πότε είναι η καλύτερη χρονική στιγμή και πώς μπορείς να προετοιμαστείς; Εδώ θα βρεις συμβουλές και τρικ που μπορείς να ακολουθήσεις για να λάβεις τον επιθυμητό σου μισθό.

Γυναίκα στο σουπερμάρκετ – Πληθωρισμός

| OVB Hellas

Πληθωρισμός: Πώς να κάνεις τα χρήματά σου να κρατήσουν

Οι τιμές των τροφίμων και άλλων εμπορευμάτων αυξάνονται διαρκώς τους τελευταίους μήνες. Για πολλά νοικοκυριά, είναι ολοένα και πιο δύσκολο να καλύψουν τα μηνιαία έξοδα και να ανταπεξέλθουν στις υψηλές τιμές των καταναλωτικών αγαθών. Αλλά πώς προέκυψε αυτή η εξέλιξη στις τιμές και πώς μπορείς να προστατέψεις τα χρήματά σου από τη μειωμένη αγοραστική δύναμη; Εδώ θα βρεις όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις.

Μαθητής γελάει – Επαγγελματική εκπαίδευση

| OVB Hellas

Επαγγελματική εκπαίδευση ή σπουδές: Ποιο έχει μεγαλύτερη αξία;

Ίσως πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις στη ζωή των νέων – η ερώτηση του τι έρχεται μετά το σχολείο. Σήμερα υπάρχουν πολλαπλές ευκαιρίες και πορείες, αλλά η μεγάλη επιλογή δεν είναι πάντα καλή. Πώς μπορείς να βρεις τι είναι καλύτερο για σένα και αν μια θέση στο πανεπιστήμιο ή μια επαγγελματική σχολή θα σου ταίριαζε καλύτερα; Θα σου παρουσιάσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και θα σου δώσουμε μερικές συμβουλές για να κάνουμε την απόφαση πιο εύκολη.

γυναίκα με προσθετικό χέρι – ασφάλιση αναπηρίας

| OVB Hellas

Ασφάλεια αναπηρίας: Πώς να προστατέψεις την εργασιακή σου ικανότητα

Τι κάνεις αν δεν μπορείς πια να εργαστείς από τη μια μέρα στην άλλη; Μπορεί να συμβεί γρήγορα – ένα ξαφνικό ατύχημα ή μια ασθένεια και δεν μπορείς πια να εργαστείς. Μπορείς να προστατέψεις τον εαυτό σου από την απώλεια εισοδήματος με την ασφάλιση αναπηρίας. Θα σου δείξουμε τι περιλαμβάνει η ασφάλεια αναπηρίας και πότε αξίζει τον κόπο για σένα.