Το ιστολόγιο της OVB

«Σε ποικίλες προσφορές μας, συνδέουμε τις προσανατολισμένες προς τη ζωή τάσεις και τα τρέχοντα θέματα με το θέμα της χρηματοδότησης και του συνταξιοδοτικού προγραμματισμού»

Γυναίκα εργάζεται από το σπίτι στον καναπέ

|

Ο νέος εργασιακός χώρος: συμβουλές για εργασία από το σπίτι

Από το ηλιόλουστο μπαλκόνι, στην άνεση του καναπέ ή σε ένα πλήρως εξοπλισμένο γραφείο – η εργασία από το σπίτι μπορεί να γίνει σε πολλά μέρη στο σπίτι σου. Η δουλειά γίνεται πιο ευέλικτη και οι οικογένειες ειδικά μπορούν να συμφιλιώσουν την ιδιωτική ζωή με την εργασία. Εδώ θα μάθεις όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για την τηλεργασία.

Φοιτητές που συνομιλούν – Χρηματοδότηση για φοιτητές

|

Χρηματοδότησε τις σπουδές σου: Έτσι θα τα καταφέρεις

Θέλεις να σπουδάσεις; Ίσως να προσθέσεις έναν μεταπτυχιακό τίτλο στο πτυχίο σου; Σε αντίθεση με την άμεση εισαγωγή στην αγορά εργασίας, βγάζεις λιγότερα χρήματα όσο σπουδάζεις. Ακόμα και στα δημόσια πανεπιστήμια, πάλι θα έχεις μηνιαία έξοδα. Γι’αυτό τον λόγο θα βρεις εδώ όλες τις συμβουλές και τις επιλογές για να χρηματοδοτήσεις τις σπουδές σου. 

Υποψήφια σε συνέντευξη για οικονομικός σύμβουλος

|

5 συμβουλές για την επαγγελματική συνέντευξη ως οικονομικός σύμβουλος

Συμβουλεύεις και βοηθάς ανθρώπους, πάντα αναπτύσσεις νέες λύσεις και είσαι αφεντικό του εαυτού σου – η εργασία ως αυτοαπασχολούμενος οικονομικός σύμβουλος γίνεται όλο και πιο ελκυστική, ειδικά για τους νέους. Εδώ θα μάθεις τι είναι σημαντικό σε μια επαγγελματική συνέντευξη ως οικονομικός σύμβουλος και πώς μπορείς να προετοιμαστείς καλύτερα για αυτήν!

Γελαστό νήπιο – Αποταμίευσε συνετά για τα παιδιά με ένα πρόγραμμα αποταμίευσης παιδιών

|

Αποταμίευση για παιδιά: Δες πώς ένα πρόγραμμα αποταμίευσης για παιδιά βγάζει νόημα

Για την εκπαίδευση, για δίπλωμα οδήγησης, ή για εξασφάλιση του μέλλοντος: αν ξεκινήσεις να αποταμιεύεις για τα παιδιά, τα βαφτιστήρια ή τα εγγόνια σου από νεαρή ηλικία, μπορείς να αποταμιεύσεις ένα σημαντικό ποσό ακόμα και με μικρές συνεισφορές έως να χρειαστούν τα χρήματα. Αλλά πόσο αξίζει τον κόπο να αποταμιεύεις για τα παιδιά σε εποχές χαμηλών επιτοκίων και υψηλού πληθωρισμού;

Νεαρή γυναίκα στο τραπέζι με κινητό τηλέφωνο, τετράδιο και έγγραφα για να φτιάξει τον προσωπικό προϋπολογισμό

|

Φτιάξε ένα πλάνο προϋπολογισμού: Πώς να οργανώνεις τα οικονομικά σου

Η καθημερινή ζωή τρέχει, κι έτσι οι περισσότεροι από μας είμαστε πάντα απασχολημένοι και δεν γνωρίζουμε ακριβώς σε τι κατάσταση είναι τα οικονομικά μας. Ένα πλάνο προϋπολογισμού σε βοηθά να παρακολουθείς το εισόδημα και τα έξοδά σου. Το καλό με αυτό είναι ότι το πλάνο προϋπολογισμού δεν είναι καθόλου δύσκολο να γίνει. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός στη λογιστική – μόλις κάνεις το πρώτο βήμα, απλά πρέπει να συνεχίσεις να ασχολείσαι.

Παιδί με κουμπαρά και κέρματα – μηνιαία πάγια έξοδα στο νοικοκυριό

|

Τι είναι τα μηνιαία πάγια έξοδα στο νοικοκυριό και πόσο ψηλά θα πρέπει να είναι;

Γνωρίζεις πόσα ξοδεύεις κάθε μήνα; Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα των ποσών που ξοδεύουν κάθε μήνα – όμως αυτή ακριβώς είναι η πιο σημαντική βάση για τον σχεδιασμό των οικονομικών και της ζωής ενός ατόμου. Τα συνολικά κόστη ενός νοικοκυριού αποτελούνται από πάγια και μεταβαλλόμενα έξοδα. Αλλά τι ακριβώς είναι τα πάγια κόστη; Και τι ποσοστό του προϋπολογισμού θα πρέπει να καλύπτουν; 

Κορίτσι με καρδιά και Χριστουγεννιάτικα φωτάκια – Σωστή επένδυση χρημάτων

|

Επένδυσε τα χρήματά σου με τον σωστό τρόπο: πώς να αξιοποιήσεις στο μέγιστο τις αποταμιεύσεις σου

Τα Χριστούγεννα δεν αργούν! Ετήσια μπόνους, δώρα από την εργασία και χρηματικά ποσά σε δώρα για τα Χριστούγεννα κάνουν την αλλαγή του χρόνου πιο γλυκιά για πολλούς από εμάς. Όμως όσο κι αν μπαίνεις σε πειρασμό, δεν είναι πολύ συνετό να ξοδέψεις αμέσως αυτά τα χρήματα. Είναι πολύ καλύτερο και πιο βιώσιμο να επενδύσεις τα χρήματα σωστά και έτσι να επενδύσεις στο μέλλον σου. Μάθε εδώ πώς ακριβώς να το κάνεις.

Δύο νεαρές γυναίκες ψωνίζουν – Υπεύθυνη κατανάλωση και βιωσιμότητα

|

Υπεύθυνη κατανάλωση: Βιώσιμες αγορές με καθαρή συνείδηση

Η αγορά είναι γεμάτη προσφορές και ευκαιρίες – Η Black Friday, η Cyber Monday και οι άλλες σε ελκύουν όλο τον Νοέμβριο με άπειρες εκπτώσεις. Συχνά είναι δύσκολο να αγοράσεις μόνο αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι. Η υπεύθυνη κατανάλωση δεν είναι μόνο καλή για το περιβάλλον, αλλά και για την ευημερία σου – και επιπλέον, σου μένουν περισσότερα χρήματα για τα σημαντικά πράγματα.

Junge Frau mit Mantel wärmt sich an einer Tasse – Unfallversicherung und Einbruchschutz in der dunklen Jahreszeit

|

Ασφαλείς τους κρύους μήνες με ασφάλεια ατυχήματος και ασφάλεια σπιτιού: Ποια λύση προστασίας είναι η καλύτερη επιλογή;

Ήρθε ξανά αυτή η εποχή: οι μέρες μικραίνουν, η θερμοκρασία πέφτει – το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι κοντά. Καταιγίδες, βροχές, και πεσμένα φύλλα αυξάνουν το ρίσκο ατυχημάτων ενώ οι διαρρήκτες κάνουν τη δουλειά τους πιο εύκολα τις σκοτεινές νύχτες. Γι’ αυτό τον λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ελέγξεις την ασφαλιστική σου κάλυψη για το φθινόπωρο και τον χειμώνα και να την επικαιροποιήσεις.

Οικονομικά για γυναίκες: Πώς λειτουργεί η συνταξιοδότηση και τα συναφή

|

Οικονομικά για γυναίκες: Το σωστό συνταξιοδοτικό πλάνο και η πορεία προς την οικονομική ανεξαρτησία

Όσον αφορά την ισότητα, έχουν γίνει πολλά σημαντικά βήματα τα τελευταία εκατό χρόνια. Μόνο στον τομέα των οικονομικών δεν έχει ακόμη επιτευχθεί ουσιαστικά η χειραφέτηση: Εξακολουθούν να είναι κυρίως οι άνδρες υπεύθυνοι για τα οικονομικά και την πρόνοια γήρατος. Οι γυναίκες πρέπει να αποκτήσουν μεγαλύτερη οικονομική ανεξαρτησία, ώστε να έχουν καλή περίθαλψη αργότερα και να καταπολεμήσουν τη φτώχεια στα γηρατειά.