Το ιστολόγιο της OVB

«Σε ποικίλες προσφορές μας, συνδέουμε τις προσανατολισμένες προς τη ζωή τάσεις και τα τρέχοντα θέματα με το θέμα της χρηματοδότησης και του συνταξιοδοτικού προγραμματισμού»

Πατέρας με παιδί – Σε γονική άδεια

| OVB Hellas

Τα οικονομικά στη γονική άδεια: συμφιλιώνοντας τα παιδιά και τα χρήματα

Η γέννηση του πρώτου σου παιδιού – ο ενθουσιασμός και η προσδοκία αυξάνονται από μέρα σε μέρα. Αλλά έως τότε, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να φροντίσεις. Σίγουρα θα πρέπει να σκεφτείς το θέμα των χρηματοοικονομικών. Αλλά τι είναι καλύτερο; Για πόσο καιρό μπορείς να πάρεις γονική άδεια από τον εργοδότη σου; Ή μήπως θα πρέπει να εργαστείς με μερική απασχόληση; Εδώ μπορείς να μάθεις τα πάντα σχετικά με τα οικονομικά και το εισόδημα μετά τη γέννα.

Διασκέδαση στο meeting της ομάδας – ξεκίνημα καριέρας

| OVB Hellas

Πρώτη δουλειά – Τι χρειάζεται να σκεφτείς όταν ξεκινάς την καριέρα σου;

Βρίσκεσαι ακριβώς στην αρχή της καριέρας σου και θέλεις να ξεκινήσεις την πρώτη σου δουλειά; Σε αυτή την περίπτωση, οι χρήσιμες συμβουλές για το ξεκίνημα της καριέρας αξίζουν το βάρος τους σε χρυσάφι. Έχουμε συνοψίσει τα πιο σημαντικά πράγματα που χρειάζεται να γνωρίζεις σχετικά με τις αιτήσεις, τον μισθό, την ασφάλιση, κλπ.

Παιδί στην πισίνα με νεροπίστολο – Ταξίδεψε με ασφάλεια

| OVB Hellas

Επιτέλους διακοπές: συμβουλές για τον προϋπολογισμό των διακοπών και την ασφάλιση ταξιδιού

Δεν έχει σημασία αν ταξιδεύεις με backpacking στην Ταϊλάνδη ή μένεις σε ένα all-inclusive ξενοδοχείο στην Τυνησία. Αν αρρωστήσεις λίγο πριν τις διακοπές ή κλαπούν αντικείμενα από το δωμάτιο του ξενοδοχείου σου, αξίζει να έχεις ασφάλεια. Έτσι μπορείς να προστατεύσεις τον εαυτό σου από τις οικονομικές συνέπειες – και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο στις διακοπές.

Γυναίκα εργάζεται από το σπίτι στον καναπέ

| OVB Hellas

Ο νέος εργασιακός χώρος: συμβουλές για εργασία από το σπίτι

Από το ηλιόλουστο μπαλκόνι, στην άνεση του καναπέ ή σε ένα πλήρως εξοπλισμένο γραφείο – η εργασία από το σπίτι μπορεί να γίνει σε πολλά μέρη στο σπίτι σου. Η δουλειά γίνεται πιο ευέλικτη και οι οικογένειες ειδικά μπορούν να συμφιλιώσουν την ιδιωτική ζωή με την εργασία. Εδώ θα μάθεις όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για την τηλεργασία.

Φοιτητές που συνομιλούν – Χρηματοδότηση για φοιτητές

| OVB Hellas

Χρηματοδότησε τις σπουδές σου: Έτσι θα τα καταφέρεις

Θέλεις να σπουδάσεις; Ίσως να προσθέσεις έναν μεταπτυχιακό τίτλο στο πτυχίο σου; Σε αντίθεση με την άμεση εισαγωγή στην αγορά εργασίας, βγάζεις λιγότερα χρήματα όσο σπουδάζεις. Ακόμα και στα δημόσια πανεπιστήμια, πάλι θα έχεις μηνιαία έξοδα. Γι’αυτό τον λόγο θα βρεις εδώ όλες τις συμβουλές και τις επιλογές για να χρηματοδοτήσεις τις σπουδές σου. 

Υποψήφια σε συνέντευξη για οικονομικός σύμβουλος

| OVB Hellas

5 συμβουλές για την επαγγελματική συνέντευξη ως οικονομικός σύμβουλος

Συμβουλεύεις και βοηθάς ανθρώπους, πάντα αναπτύσσεις νέες λύσεις και είσαι αφεντικό του εαυτού σου – η εργασία ως αυτοαπασχολούμενος οικονομικός σύμβουλος γίνεται όλο και πιο ελκυστική, ειδικά για τους νέους. Εδώ θα μάθεις τι είναι σημαντικό σε μια επαγγελματική συνέντευξη ως οικονομικός σύμβουλος και πώς μπορείς να προετοιμαστείς καλύτερα για αυτήν!

Γελαστό νήπιο – Αποταμίευσε συνετά για τα παιδιά με ένα πρόγραμμα αποταμίευσης παιδιών

| OVB Hellas

Αποταμίευση για παιδιά: Δες πώς ένα πρόγραμμα αποταμίευσης για παιδιά βγάζει νόημα

Για την εκπαίδευση, για δίπλωμα οδήγησης, ή για εξασφάλιση του μέλλοντος: αν ξεκινήσεις να αποταμιεύεις για τα παιδιά, τα βαφτιστήρια ή τα εγγόνια σου από νεαρή ηλικία, μπορείς να αποταμιεύσεις ένα σημαντικό ποσό ακόμα και με μικρές συνεισφορές έως να χρειαστούν τα χρήματα. Αλλά πόσο αξίζει τον κόπο να αποταμιεύεις για τα παιδιά σε εποχές χαμηλών επιτοκίων και υψηλού πληθωρισμού;

Νεαρή γυναίκα στο τραπέζι με κινητό τηλέφωνο, τετράδιο και έγγραφα για να φτιάξει τον προσωπικό προϋπολογισμό

| OVB Hellas

Φτιάξε ένα πλάνο προϋπολογισμού: Πώς να οργανώνεις τα οικονομικά σου

Η καθημερινή ζωή τρέχει, κι έτσι οι περισσότεροι από μας είμαστε πάντα απασχολημένοι και δεν γνωρίζουμε ακριβώς σε τι κατάσταση είναι τα οικονομικά μας. Ένα πλάνο προϋπολογισμού σε βοηθά να παρακολουθείς το εισόδημα και τα έξοδά σου. Το καλό με αυτό είναι ότι το πλάνο προϋπολογισμού δεν είναι καθόλου δύσκολο να γίνει. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός στη λογιστική – μόλις κάνεις το πρώτο βήμα, απλά πρέπει να συνεχίσεις να ασχολείσαι.

Παιδί με κουμπαρά και κέρματα – μηνιαία πάγια έξοδα στο νοικοκυριό

| OVB Hellas

Τι είναι τα μηνιαία πάγια έξοδα στο νοικοκυριό και πόσο ψηλά θα πρέπει να είναι;

Γνωρίζεις πόσα ξοδεύεις κάθε μήνα; Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα των ποσών που ξοδεύουν κάθε μήνα – όμως αυτή ακριβώς είναι η πιο σημαντική βάση για τον σχεδιασμό των οικονομικών και της ζωής ενός ατόμου. Τα συνολικά κόστη ενός νοικοκυριού αποτελούνται από πάγια και μεταβαλλόμενα έξοδα. Αλλά τι ακριβώς είναι τα πάγια κόστη; Και τι ποσοστό του προϋπολογισμού θα πρέπει να καλύπτουν; 

Κορίτσι με καρδιά και Χριστουγεννιάτικα φωτάκια – Σωστή επένδυση χρημάτων

| OVB Hellas

Επένδυσε τα χρήματά σου με τον σωστό τρόπο: πώς να αξιοποιήσεις στο μέγιστο τις αποταμιεύσεις σου

Τα Χριστούγεννα δεν αργούν! Ετήσια μπόνους, δώρα από την εργασία και χρηματικά ποσά σε δώρα για τα Χριστούγεννα κάνουν την αλλαγή του χρόνου πιο γλυκιά για πολλούς από εμάς. Όμως όσο κι αν μπαίνεις σε πειρασμό, δεν είναι πολύ συνετό να ξοδέψεις αμέσως αυτά τα χρήματα. Είναι πολύ καλύτερο και πιο βιώσιμο να επενδύσεις τα χρήματα σωστά και έτσι να επενδύσεις στο μέλλον σου. Μάθε εδώ πώς ακριβώς να το κάνεις.