5 συμβουλές για την επαγγελματική συνέντευξη ως οικονομικός σύμβουλος

|

Υποψήφια σε συνέντευξη για οικονομικός σύμβουλος
Τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη συνέντευξη ως οικονομικός σύμβουλος

Χρόνος ανάγνωσης: περίπου 3 λεπτά

  • Η εργασία ως οικονομικός σύμβουλος είναι ελκυστική με διαφοροποιημένα καθήκοντα, υψηλό βαθμό αυτοδιάθεσης και πολύ καλές ευκαιρίες εξέλιξης.
  • Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να περνάς καλά και να έχεις αφοσίωση για τη δουλειά σου. Ανάλογα με την εμπειρία και τις γνώσεις σου, θα λάβεις μεμονωμένη προετοιμασία και εκπαίδευση για τη δουλειά σου – ακόμα και ως εντελώς νέος στον χώρο.
  • Το πιο σημαντικό για τη συνέντευξη είναι να δείξεις όσο το δυνατόν περισσότερο τον εαυτό σου και την προσωπικότητά σου.
  • Είναι επίσης θεμιτό να εξοικειωθείς εκ των προτέρων με την εργασία και τις απαιτήσεις που έχει η θέση του οικονομικού συμβούλου. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να δείξεις στη συνέντευξη.

Συμβουλεύεις και βοηθάς ανθρώπους, πάντα αναπτύσσεις νέες λύσεις και είσαι αφεντικό του εαυτού σου – η εργασία ως αυτοαπασχολούμενος οικονομικός σύμβουλος γίνεται όλο και πιο ελκυστική, ειδικά για τους νέους. Εδώ θα μάθεις τι είναι σημαντικό σε μια επαγγελματική συνέντευξη ως οικονομικός σύμβουλος και πώς μπορείς να προετοιμαστείς καλύτερα για αυτήν!

Ένας οικονομικός σύμβουλος έχει ενδιαφέρουσα καθημερινή εργασιακή ρουτίνα, με αρκετή ποικιλία: ανάμεσα στα ραντεβού με πελάτες, τη δουλειά σε ομάδα και τη διαρκή εκπαίδευση, υπάρχει μεγάλο περιθώριο για προσωπική ανάπτυξη. Κάθε μέρα είναι διαφορετική, και πάνω απ’ όλα, η αυτοδιάθεση και ευελιξία της καθημερινότητας του συμβούλου είναι που προσελκύει πολλούς νέους στο επάγγελμα. Αν έχεις μερικά βασικά χαρακτηριστικά και θέλεις πραγματικά να ξεκινήσεις την καριέρα σου ως οικονομικός σύμβουλος, τότε έχεις ήδη κάνει το πρώτο βήμα. Τώρα το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να κατακτήσεις την επαγγελματική συνέντευξη ως οικονομικός σύμβουλος πριν αποδείξεις την αξία σου και στην πράξη!

Πώς μπορείς να γίνεις οικονομικός σύμβουλος;

Το κίνητρο και η δέσμευση είναι οι πιο σημαντικές προϋποθέσεις για να ξεκινήσεις την καριέρα σου ως οικονομικός σύμβουλος. Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας στον χρηματοοικονομικό τομέα για να μπεις στο επάγγελμα.

Αν έχεις μαζί σου μια μεγάλη εταιρεία οικονομικών συμβούλων όπως η OVB, τότε μπορείς να ξεκινήσεις χωρίς πρότερη εμπειρία και να λάβεις συστηματική εκπαίδευση μέσα από την οποία θα μάθεις όλα όσα χρειάζεσαι για τη δουλειά σου.

Είναι σημαντικό να είσαι επικοινωνιακός και να σου αρέσει να δουλεύεις με τους ανθρώπους. Αυτός είναι ο πυρήνας της δουλειάς του οικονομικού συμβούλου: το να συμβουλεύει και να έχει επαφή με πολύ διαφορετικούς πελάτες, κάθε ένας από τους οποίους έχει τις δικές του επιθυμίες και ανάγκες. Θα πρέπει να μπορείς να ταυτιστείς με τους άλλους και να ανταποκρίνεσαι με ενσυναίσθηση στους πελάτες σου.

Επίσης: ακόμα και αν είσαι αυτοαπασχολούμενος, θα εργάζεσαι μαζί με μια ομάδα για να πετύχεις τα καλύτερα αποτελέσματα. Επομένως, η δυνατότητα να δουλεύεις σε ομάδα είναι ιδιαίτερα σημαντική αν θες να γίνεις οικονομικός σύμβουλος στην OVB.

Υποψήφιος δένει μια γραβάτα της OVB

Ως αυτοαπασχολούμενος οικονομικός σύμβουλος χρειάζεσαι και αποφασιστικότητα: αν θέλεις να εξελίξεις τον εαυτό σου και να πετύχεις κάτι, θα αναλάβεις τη δική σου πορεία στην OVB και θα πάρεις γρήγορα περισσότερες ευθύνες. Αυτό περιλαμβάνει, για παράδειγμα, να οργανώνεις συνετά την καθημερινή εργασιακή σου ρουτίνα και να διατηρείς την όρεξή σου για δουλειά.

Αν αισθάνεσαι ότι η εργασία ως οικονομικός σύμβουλος είναι ό,τι πρέπει για σένα, μπορείς απλά να επικοινωνήσεις με έναν οικονομικό σύμβουλο της OVB στην περιοχή σου και να κλείσεις ραντεβού για συνέντευξη. Έτσι θα μάθεις περισσότερα για τη δουλειά από πρώτο χέρι και θα έχεις την ευκαιρία να πείσεις τον ομόλογό σου για τις δυνατότητές σου.

Συμβουλές για την επαγγελματική συνέντευξη ως οικονομικός σύμβουλος 

Πλησιάζει η συνέντευξη για οικονομικός σύμβουλος; Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας: με λίγες συμβουλές θα έχεις την κατάλληλη προετοιμασία και θα παρουσιάσεις τον εαυτό σου με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό που μετράει για μας είναι η προσωπικότητά σου – άρα θα πρέπει να μας τη δείξεις!

Tip 1: Να είσαι ο εαυτός σου

Επομένως, η πιο σημαντική προϋπόθεση για τη συνέντευξη είναι να φανείς αυθεντικός και ειλικρινής. Θέλουμε να σε γνωρίσουμε και να μάθουμε ποιος είσαι. Για να το πετύχεις αυτό, δεν χρειάζεται να απαγγείλεις φράσεις που έχεις αποστηθίσει ή να χρησιμοποιήσεις στερεότυπα. Δείξε μας ποιος είσαι ανοιχτά – με όλες τις πτυχές τις προσωπικότητάς σου και τα ειδικά χαρακτηριστικά σου.

Υποψήφιοι για συνέντευξη για θέση οικονομικού συμβούλου

Tip 2: Προετοίμασε τον εαυτό σου

Σίγουρα έχει νόημα να κοιτάξεις προσεκτικά τι περιλαμβάνει η εργασία του οικονομικού συμβούλου πριν τη συνέντευξη. Πάρε μια ιδέα για το τι κάνει ένας οικονομικός σύμβουλος μέσα στην ημέρα, πώς εργάζεται και τι είναι σημαντικό. Έτσι θα μάθεις ποιες πτυχές της δουλειάς είναι οι πιο ενδιαφέρουσες για σένα και σε τι θα ήθελες να εστιάσεις. Μπορείς να βρεις πολλές πληροφορίες στον τομέα της καριέρας στο site μας, για παράδειγμα.

Tip 3: Πες μας γιατί η δουλειά είναι σωστή για σένα

Αν έχεις ενημερωθεί από πριν για τη δουλειά ως οικονομικός σύμβουλος, τότε γρήγορα θα καταλάβεις αν μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου να ξεκινά καριέρα σε αυτόν τον τομέα. Μόνο αν έχεις πειστεί ότι η δουλειά είναι σωστή για σένα μπορείς να πείσεις και τους άλλους!   Φέρε τους λόγους και τα κίνητρά σου στη συνέντευξη έτσι ώστε το άτομο με το οποίο θα μιλήσεις να μπορεί να μάθει γιατί θέλεις να γίνεις οικονομικός σύμβουλος.

Tip 4: Διασκέδασέ το

Θέλουμε να περνάς καλά και να έχεις πάθος για αυτό που κάνεις. Αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό για μας από το να έχεις συγκεκριμένη εμπειρία ή γνώσεις – γιατί με τα σωστά κίνητρα, γρήγορα θα μάθεις τα πάντα στην καθημερινή εκπαιδευτική σου δουλειά. Δείξε μας στη συνέντευξη ότι θέλεις πραγματικά τη δουλειά και ότι σου αρέσει να δουλεύεις με ανθρώπους!

Tip 5: Δείξε μας τι μπορείς να κάνεις και ποια είναι τα δυνατά σου σημεία

Εσύ ξέρεις καλύτερα τα δυνατά σου σημεία. Είσαι ιδιαίτερα επικοινωνιακός και καλός στο να κινητοποιείς τους άλλους; Έχεις ενσυναίσθηση και καταλαβαίνεις γρήγορα τι χρειάζονται οι άλλοι άνθρωποι; Ή μήπως εργάζεσαι πολύ διεξοδικά και με οργάνωση έτσι ώστε να βρεις την πραγματικά καλύτερη λύση για μια δραστηριότητα; Ό,τι και αν σου ταιριάζει καλύτερα: Πες το μας! Δεν χρειάζεται να υπερβάλλεις ούτε να έχεις πολλή μετριοφροσύνη. Απλά να είσαι ειλικρινής και να μην φοβάσαι να αναφέρεις τα δυνατά σου σημεία.

Έτοιμος για τη συνέντευξή σου ως οικονομικός σύμβουλος;

Επικοινώνησε με έναν σύμβουλο της OVB στην περιοχή σου για να κάνεις αίτηση και να κλείσεις μια συνέντευξη.

Κάνε αίτηση σε έναν οικονομικό σύμβουλο τώρα

Διαβάστε επίσης:

Παιδί με κουμπαρά και κέρματα – μηνιαία πάγια έξοδα στο νοικοκυριό

| OVB Hellas

Τι είναι τα μηνιαία πάγια έξοδα στο νοικοκυριό και πόσο ψηλά θα πρέπει να είναι;

Γνωρίζεις πόσα ξοδεύεις κάθε μήνα; Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα των ποσών που ξοδεύουν κάθε μήνα – όμως αυτή ακριβώς είναι η πιο σημαντική βάση για τον σχεδιασμό των οικονομικών και της ζωής ενός ατόμου. Τα συνολικά κόστη ενός νοικοκυριού αποτελούνται από πάγια και μεταβαλλόμενα έξοδα. Αλλά τι ακριβώς είναι τα πάγια κόστη; Και τι ποσοστό του προϋπολογισμού θα πρέπει να καλύπτουν; 

Εργασία παράλληλα με τις σπουδές: Ό,τι αφορά τη φοιτητική απασχόληση

| OVB Hellas

Εργασία παράλληλα με τις σπουδές: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το θέμα φοιτητική απασχόληση

Σε περιόδους αυξημένου κόστους ενοικίου και διαβίωσης, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να χρηματοδοτηθούν οι σπουδές ενός φοιτητή. Ακόμη και με οικονομική βοήθεια, πολλοί φοιτητές δεν μπορούν να καλύψουν όλα τους τα έξοδα. Η φοιτητική απασχόληση παρέχει μια σημαντική βοήθεια. Γιατί αυτή έχει πολλαπλάσια αξία και τι πρέπει να προσέξετε εργαζόμενοι παράλληλα με τις σπουδές σας, θα το μάθετε εδώ.