Με όραμα για την επιτυχία

Ο Viktor Zubaj αποτελεί θεμέλιο για την OVB και είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα κεφάλαια της εταιρείας. Για τους συναδέλφους και τους υπαλλήλους του αποτελεί απόλυτο παράδειγμα εδώ και 25 χρόνια και μοιράζεται άνετα την εμπειρία και την τεχνογνωσία του ως επιχειρηματίας. Η συνεχιζόμενη επιτυχία του αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα ότι το επιχειρηματικό μοντέλο της OVB λειτουργεί μακροπρόθεσμα και δημιουργεί αξιοσημείωτη προστιθέμενη αξία για τους πελάτες.

Δύσκολες συνθήκες για την επιχειρηματικότητα

Ήδη από μικρή ηλικία ο νεαρός Viktor έψαχνε τρόπους να ιδρύσει μια εταιρεία που θα είναι οικονομικά ανεξάρτητη και να αποκτήσει ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο. Το πρόβλημα: Για να δημιουργήσει κάποιος μια επιχείρηση, συνήθως χρειάζεται αρχικό κεφάλαιο. Και δυστυχώς, αυτό δεν σταθμίστηκε από εκείνον. Με το επιχειρηματικό μοντέλο της OVB, ο Βίκτορ έμαθε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. «Με την OVB δεν χρειάστηκα τεράστια ίδια κεφάλαια. Αρκούσε να επενδύσω ελεύθερο χρόνο για να επιτύχω αποτελέσματα και να δημιουργήσω τη δική μου επιχείρηση», αναφέρει ο Viktor. «Το ζήτημα ήταν πάντα να έχεις ένα σχέδιο, ένα όραμα και στόχους και να ψάχνεις τρόπους για να τους πετύχεις. Η OVB πάντα μου έδειχνε αυτούς τους δρόμους», προσθέτει.

Μια ομάδα πρέπει να εμπνέει

Ο Viktor πιστεύει ότι μια μεγάλη και λειτουργική ομάδα είναι το κλειδί για την επιτυχία. «Εάν κάποιος επιθυμεί να επιτύχει κάτι, πρέπει πάντα να έχει ανθρώπους γύρω του, οι οποίοι να είναι εξίσου φιλόδοξοι στην επίτευξη του στόχου αυτού. Και γι' αυτό πρέπει να είσαι οραματιστής, να παρέχεις έμπνευση και να είσαι πειστικός στους ανθρώπους», δηλώνει ο Βίκτορ. Το ηγετικό στυλ του βασίζεται κυρίως στην εμπιστοσύνη προς τους ανθρώπους. Σε κάθε υπάλληλο βλέπει έναν μελλοντικό Συντονιστή ή Στέλεχος. Σύμφωνα με τον Viktor οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν εμπιστοσύνη και ο φόβος της αποτυχίας τους κλείνει τον δρόμο. «Ως Συντονιστής, πρέπει να πείσετε τους Συνεργάτες σας για την αξία τους και να πιστεύετε σε αυτούς», δήλωσε ο Zubaj.

Πειθαρχία και αντοχή

Αλλά το να είσαι αφεντικό του εαυτού σου σημαίνει όχι μόνο να απολαμβάνεις τις ελευθερίες σου. Είναι απαραίτητο να μάθει κάποιος πώς να καθορίζει τα ωράρια και τα καθήκοντά του, να ελέγχει τον εαυτό του και να έχει αυτοπειθαρχία. «Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ότι η επαγγελματική ελευθερία έχει να κάνει με το να διαθέτουν πολύ ελεύθερο χρόνο, να μην χρειάζεται να ακολουθούν οδηγίες και απλά να κάνουν αυτό που θέλουν. Όλοι ξεχνούν όμως ότι είναι πραγματικά αναγκαίο να εγκαταλείπεις συχνά το πλαίσιο της ατομικής άνεσης για να πετύχεις καλύτερες επιδόσεις», εξηγεί ο Viktor. Πιστεύει ότι η έντιμη και τεχνικά άρτια εργασία πάντα αποδίδει μακροπρόθεσμα. "Δεν πιστεύω στις προσωρινές επιτυχίες. Μόνο έχοντας μακροπρόθεσμο όραμα μπορείς να δημιουργήσεις μια επιχείρηση που να λειτουργεί σωστά. Και αυτό είναι εφικτό με την OVB».