Δυνατοί μαζί-Πώς μπορεί ένα παντρεμένο ζευγάρι να συνεργάζεται και στον χώρο εργασίας

Η Markéta και ο Ladislav Zajíc είναι παντρεμένοι και εργάζονται μαζί στην OVB. Σημαίνει αυτό και συγκρούσεις; Όχι σε αυτό το δυναμικό ζευγάρι. Ο αμοιβαίος σεβασμός, η εκτίμηση των αξιών και η υποστήριξη εγγυώνται ότι οι δύο οικονομικοί σύμβουλοι έχουν επιτυχία τόσο προσωπική όσο και επαγγελματική.

Έναρξη καριέρας παράλληλα με το πανεπιστήμιο

Το ζεύγος Zajíc γνωρίστηκε στο πανεπιστήμιο. Εκείνη την εποχή, ο Ladislav έψαχνε έναν τρόπο να ξεκινήσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία παράλληλα με τις σπουδές του. Στην OVB βρήκε αυτό που έψαχνε. «Εντυπωσιάστηκα από το Σχέδιο Καριέρας στην OVB. Όποιος επιμελώς και με επιμονή παρέχει καλή ποιότητα, θα ανέβει στην επαγγελματική ιεραρχία. Και εδώ υπάρχει απόλυτη ισότητα ευκαιριών», εξηγεί ο Ladislav. Η Markéta εισήλθε λίγο αργότερη στην OVB μέσω του άντρα της. «Η πρώτη εκπαιδευτική συνεδρία που παρακολούθησα αφορούσε το Σχέδιο Καριέρας στην OVB. Μου φάνηκε υπέροχο που ακόμη και εγώ ως φοιτήτρια θα είχα πραγματικές ευκαιρίες καριέρας και θα μπορούσα να είμαι οικονομικά ανεξάρτητη», διηγείται η Markéta. Σήμερα, και οι δύο είναι επιτυχημένοι Direktoren και έχουν τις δικές τους ομάδες. 

Η ανοικτή επικοινωνία είναι το κλειδί για την επιτυχία

Στην αρχή, η συνεργασία του ζευγαριού δεν ήταν εύκολη. «Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, μου πήρε λίγο χρόνο για να μάθω να σέβομαι τον Ladislav ως στέλεχος. Γρήγορα συνειδητοποιήσαμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να κινηθούμε μαζί είναι να μιλάμε ανοικτά για τα πάντα και να ακούμε ο ένας τον άλλον», λέει η Markéta. «Είναι σημαντικό να συζητούμε διαφορετικές γνώμες και πάντα να ψάχνουμε για συμβιβαστικές λύσεις», προσθέτει ο Ladislav. «Αυτό μπορέσαμε να το πετύχουμε εδώ και 16 χρόνια».

Καθορισμός κοινών στόχων

«Συχνά φανταζόμασταν πώς θα μπορούσε να είναι το μέλλον μας. Αυτό μας έδωσε τεράστια κίνητρα και μας βοήθησε να αναπτυσσόμαστε συνεχώς», αναφέρει η Markéta. Χάρη στην αμοιβαία υποστήριξη και εμπιστοσύνη στο Σχέδιο Καριέρας της OVB, το ζευγάρι οδηγείται μαζί στην επιτυχία. Και οι δύο πιστεύουν ότι η συνεργασία θα τους ενώσει ακόμη περισσότερο. «Θα θέλαμε ευχαρίστως να είμαστε πρότυπο για τους άλλους. Τόσο προσωπικά όσο και στη δουλειά, πρέπει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και τα προβλήματα αλλά, όταν είμαστε μαζί, κανένα πρόβλημα δεν είναι πολύ μεγάλο!»