Επιτυχημένες μητέρες – Η OVB βάζει τέλος στη συνεχή ακροβασία

Για τη Μελίντα και την Ανίτα, ο συμβιβασμός μεταξύ καριέρας και της οικογένειας δεν είναι προσπάθεια εξισορρόπησης, αλλά μια πραγματικότητα. Οι δύο συνάδελφοι απέκτησαν οικονομική ανεξαρτησία ως επιτυχημένες σύμβουλοι στην OVB.

Μεγάλες απαιτήσεις για το προσωπικό μέλλον

Η Μελίντα μεγάλωσε σε μια μικρή πόλη της Ουγγαρίας στην επαρχία. Από πολύ νεαρή ηλικία, ήταν εξαιρετικά φιλόδοξη και γνώριζε ότι δεν της ταιριάζει μια μέση καριέρα. Ήθελε περισσότερα, να είναι ανεξάρτητη και επιτυχημένη. Ωστόσο, η πόλη που γεννήθηκε δεν της προσέφερε ιδιαίτερες επαγγελματικές προοπτικές. Η διέξοδος της ήταν να σπουδάσει οικονομικά στη Βουδαπέστη. Η Ανίτα πήγε λοιπόν στην πρωτεύουσα για να σπουδάσει. Οι γονείς της δεν μπορούσαν να την υποστηρίξουν οικονομικά, οπότε έπρεπε να ψάξει για μια παράλληλη απασχόληση. Και οι δύο γυναίκες έμαθαν για τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας στην OVB μέσω ενός συμφοιτητή τους.

Με μεγάλη φιλοδοξία προς την επιτυχία

Η Μελίντα και η Ανίτα εργάζονται στην OVB για περισσότερα από δέκα έτη, και οι δύο σε διευθυντικές θέσεις. «Στην OVB, πέτυχα αυτό που ήταν πάντα ο στόχος μου: οικονομική ανεξαρτησία», λέει η Μελίντα. «Ήταν επίσης πολύ σημαντικό και για τις δυο μας να έχουμε αργότερα αρκετό χρόνο για την οικογένειά μας. Και αυτό χωρίς να πρέπει να έχεις συνεχείς απώλειες στα οικονομικά ή να εξαρτάσαι από τον σύντροφό σου.

Εργασία και οικογένεια - καμία αντίθεση στην OVB

Η επιθυμία για δημιουργία οικογένειας έχει εκπληρωθεί και για τις δύο γυναίκες. «Όταν ήμουν τριάντα, συνάντησα τον άντρα μου. Ήμασταν και είμαστε συνάδελφοι. Λίγο αργότερα γεννήθηκε η κόρη μας. Από τότε, τίποτα δεν ήταν το ίδιο όπως πριν», λέει η Μελίντα, της οποίας η κόρη είναι τώρα τριών ετών. Για τους γονείς που εργάζονται, αποτελεί πλέον μια συνεχή πράξη εξισορρόπησης η καριέρα παράλληλα με την οικογένεια. Ο λεπτομερής προγραμματισμός και η εναλλαγή των γονικών καθηκόντων είναι πάντα απαραίτητα. «Δόξα τω Θεώ, δεν έχουμε ανάγκη τέτοιας εξισορρόπησης. Ο σύζυγός μου εργάζεται επίσης στην OVB, οπότε και οι δύο έχουμε μέγιστη ευελιξία όσον αφορά τις ιδιωτικές μας υποχρεώσεις. Για παράδειγμα, αν η δύο ετών κόρη μας έχει παράσταση στο νηπιαγωγείο, είμαστε πάντα εκεί», διηγείται η Ανίτα.

Εκτός από το ευέλικτο ωράριο εργασίας, ως μητέρα ή ως πατέρας μπορεί κανείς πάντα να υπολογίζει στην κατανόηση και την υποστήριξη των συναδέλφων και των ανωτέρων του. «Η Ανίτα κι εγώ γίναμε μητέρες περίπου την ίδια εποχή. Αυτό μας έχει ενώσει ακόμα περισσότερο. Εκτός αυτού έχουμε υπέροχους ανθρώπους στο γραφείο, ακόμα και κάποιοι συγγενείς εργάζονται εδώ. Ως μια μεγάλη οικογένεια στην OVB, μπορεί κανείς πάντα να βρει αρκετές νταντάδες», εξηγεί η Μελίντα με ένα χαμόγελο.