«Εργάσου σκληρά, παίξε σκληρά», αλλά μόνο με τη σωστή στρατηγική συνταξιοδοτικής πρόνοιας

Ο Jannis είναι ένας άνθρωπος των αντιθέσεων: Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είναι καλός υπάλληλος γραφείου στην ευαγγελική εκκλησία, τα Σαββατοκύριακα ταξιδεύει σε διάφορα μέρη του κόσμου ως DJ, παίζει σε φεστιβάλ και στα καλύτερα κλαμπ, παράγει μουσική και έχει δύο ραδιοφωνικές εκπομπές. Αυτός ο πολυάσχολος άνθρωπος είναι συνεχώς σε εγρήγορση, ζει κάθε στιγμή στο έπακρο, αλλά εξακολουθεί να σκέφτεται πώς θα εξασφαλίσει το μέλλον του.

Κάθε αρχή είναι δύσκολη

Ως έφηβος, ο Jannis έπαιζε τις αγαπημένες του λίστες από τραγούδια σε πάρτι γενεθλίων λαμβάνοντας πολλά εύσημα γι' αυτό. Μόλις τότε άρχισε να σκέφτεται να ασκήσει επαγγελματικά το χόμπι του. Άρχισε να κάνει εκδηλώσεις σε κέντρα νεότητας, σε γιορτές αποφοίτων και στα πρώτα κλαμπ. «Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο για μένα να συμμετάσχω σε συναυλίες ή ακόμα και να αποκτήσω όνομα. Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους DJ's ήταν τεράστιος», θυμάται ο Jannis. Ήταν ένας μακρύς και δύσβατος δρόμος μέχρις ότου καταφέρει να αποκτήσει ένα δίκτυο γνωστών και πελατών και το δικό του όνομα. Σήμερα είναι γνωστός στον καλλιτεχνικό κόσμο με το όνομα DJ Olde.

Στα 30 του, έχει ήδη πετύχει τα πάντα

Μια ήσυχη ημέρα στο γραφείο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και κάθε Σαββατοκύριακο τα δίνει όλα! Αυτό που ακούγεται σαν αμφίβολος συνδυασμός είναι ακριβώς ο κατάλληλος για τον Jannis. «Έχω έντονες αντιθέσεις στη ζωή μου που μου δίνουν την απαραίτητη ισορροπία», λέει ο μουσικός. Επαγγελματικά, ο Jannis έφτασε στο 100%. «Μόλις έγινα 30 χρονών και έχω επιτύχει αυτό που πάντα ήθελα», λέει αυτός. Ωστόσο, δεν αναπαύεται στις δάφνες του. Γράφει συνεχώς νέα τραγούδια, παράγει μουσική και διαπραγματεύεται με διάφορες δισκογραφικές.

Η συνταξιοδοτική πρόνοια δεν ξεκινά στην τρίτη ηλικία

Η ζωή ενός μουσικού είναι συναρπαστική και με εναλλαγές, αλλά δεν εγγυάται την οικονομική ασφάλεια. Γι' αυτό ο Jannis άρχισε να σκέφτεται το μέλλον του νωρίς. Δυστυχώς, κατά την άποψη του, λίγοι νέοι άνθρωποι είναι τόσο διορατικοί. «Οι άνθρωποι στην ηλικία μου συνήθως ξεχνούν ότι δεν θα μείνουν για πάντα νέοι. Στο πλαίσιο της πρωινής ραδιοφωνικής εκπομπής μου, κάναμε μια έρευνα στο θέμα της συνταξιοδοτικής πρόνοιας. Σοκαρίστηκα πολύ, επειδή πολλοί άνθρωποι κάτω των 30 δεν κάνουν τίποτα. Ο Jannis, από την άλλη πλευρά, επένδυσε στα πρώτα του αμοιβαία κεφάλαια σε ηλικία 16 ετών. Ήρθε στην OVB μέσω ενός παλιού σχολικού φίλου του. Ως μακροχρόνιος πελάτης, κάποια στιγμή αναπτύχθηκε ακόμη και επιχειρηματική σχέση, καθώς ο Jannis άρχισε να οργανώνει εκδηλώσεις για την OVB. «Η OVB δεν είναι απλώς η εταιρεία που μου προσφέρει προστασία για το μέλλον μου, αλλά γίναμε και μια οικογένεια. Είμαι απίστευτα ευτυχής που έχω έναν τόσο αξιόπιστο συνεργάτη στο πλευρό μου».