Εξασφαλισμένος σε περίπωση έκτακτης ανάγκης

Ο Sławomir Nizio ήταν στο άνθος της ηλικίας του. Στην καθημερινή του ζωή, με τη σύζυγο και τα παιδιά του, τα πιθανά προβλήματα υγείας ήταν το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτόταν. Ωστόσο, ο σύμβουλος του στην OVB του συνέστησε να προχωρήσει σε ασφαλιστική κάλυψη, ώστε να εξασφαλίσει το μέλλον της οικογένειάς του σε περίπτωση ασθένειας. Κανείς δεν θα πίστευε ότι θα ελάμβανε πληρωμή για αυτό το ασφαλιστήριο λίγους μήνες αργότερα.

Μια διάγνωση άλλαξε τα πάντα

Μερικές φορές η ζωή μπορεί να αλλάξει εντελώς από το ένα δευτερόλεπτο στο άλλο. Ο Sławomir απολάμβανε κάθε μέρα με την οικογένειά του. Στον ελεύθερο χρόνο τους πραγματοποιούσαν πολλές εκδρομές, ειδικά με ποδήλατο. Από πλευράς υγείας ήταν πάντα σε εξαιρετική κατάσταση, επειδή ήταν μόλις 30 ετών. Μια μέρα ωστόσο άρχισε μια μικρή ζάλη να τον ενοχλεί. Ο Sławomir αποφάσισε να πάει στον γιατρό. Μετά από αρκετές εξετάσεις, έλαβε την τρομακτική διάγνωση: Όγκος στον εγκέφαλο. Σε μια επείγουσα επέμβαση αφαιρέθηκε ένα μεγάλο ξένο σώμα από τον εγκέφαλό του. Ευτυχώς, η επέμβαση πήγε καλά και, προς έκπληξη των γιατρών, ο Sławomir μπόρεσε να βγει από το νοσοκομείο την επόμενη μέρα. Ωστόσο, ο νεαρός άνδρας είχε πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του.

Τύχη μέσα στην ατυχία

Εάν το κύριο εργαζόμενο μέλος μιας οικογένειας καταστεί απροσδόκητα ανίκανο να εργαστεί και το εισόδημά του ξαφνικά μηδενιστεί, αυτό συνήθως αποτελεί μεγάλη οικονομική επιβάρυνση. Ευτυχώς, αυτό δεν συνέβη κατά τη διάρκεια της θεραπείας του Sławomir. Λίγους μήνες νωρίτερα, είχε λάβει συμβουλές από τη σύμβουλο στην ΟVΒ, Ania Krukowski. Εξέτασαν από κοινού όλες τις ασφαλιστικές συμβάσεις που έχουν ήδη συναφθεί για να διαπιστώσουν ποια μέτρα πρόληψης θα μπορούσαν ενδεχομένως να λείπουν. Η Ania τον συμβούλευσε να συνάψει ασφάλιση για να προστατέψει την οικογένειά του αν του συνέβαινε κάτι. "Χάρη στην Ania είμαστε οικονομικά ασφαλείς κατά τη διάρκεια της ασθένειάς μου και της ανάρρωσής μου. Χωρίς την πληρωμή της ασφάλειας θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε τις οικονομίες μας, οι οποίες θα επαρκούσαν για περιορισμένο χρονικό διάστημα", αναφέρει ο Sławomir.

Οικονομικά ασφαλείς σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Εν αναμονή της εγχείρησής του, ο Sławomir συνέλεξε όλα τα έγγραφα που ήταν απαραίτητα για την ασφαλιστική αποζημίωση. Μία εβδομάδα μετά την υποβολή των εγγράφων, έλαβε την πληροφορία ότι η πληρωμή εγκρίθηκε. Τα χρήματα κατέληξαν στο λογαριασμό του την ίδια εβδομάδα. «Η OVB κάλυψε τα νώτα μου και την οικογένειά μου και μάλιστα στην πιο δύσκολη περίοδο της ζωής μας. Νιώθω ασφαλής, επειδή ξέρω ότι η οικογένειά μου είναι ασφαλής ό,τι και αν συμβεί. Αν μου συμβεί κάτι, θα είναι οικονομικά καλυμμένοι. Θα είμαι πάντα ευγνώμων στην OVB γι' αυτό».