Όταν η ισότητα δεν είναι απλά μια έκφραση

Η María Carmen έμαθε ήδη από μικρή ηλικία ότι οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν διαφορετικές ευκαιρίες στον κόσμο της εργασίας. Όταν, πριν από λίγα χρόνια, έκανε το πρώτο βήμα στον επί μακρόν ανδροκρατούμενο χρηματοπιστωτικό κλάδο, ήταν προετοιμασμένη για τα πάντα, αλλά διδάχθηκε στην OVB ότι υπάρχει κάτι καλύτερο.

Όταν κλείνει μια πόρτα, ανοίγει μια άλλη

Η María Carmen ξεκίνησε την καριέρα της στον ξενοδοχειακό τομέα. Μετά από επτά χρόνια «ανταμείφθηκε» για την μακροχρόνια πίστη και αφοσίωσή της με απόλυση. Αλλά αντί να βυθιστεί στην στενοχώρια για τον εαυτό της, η νεαρή γυναίκα χρησιμοποίησε το πλήγμα αυτό ως ευκαιρία για επανεκκίνηση. «Πιστεύω ότι όλα συμβαίνουν για ένα συγκεκριμένο λόγο και ένιωσα ότι ένας νέος, καλύτερος δρόμος άνοιγε μπροστά μου», λέει η María Carmen. «Αποφάσισα να εργαστώ για την OVB επειδή μου φάνηκε συναρπαστικό να μπορώ να ιδρύσω τη δική μου επιχείρηση. Ήθελα να μάθω πώς είναι να αποδίδει πραγματικά η ατομική πρωτοβουλία».

Ισότητα ευκαιριών στην πράξη

«Κατά τη διάρκεια της εργασίας μου στον ξενοδοχειακό τομέα παρατηρούσα συχνά ότι οι γυναίκες είχαν λιγότερες ευκαιρίες σταδιοδρομίας από τους άνδρες», αναφέρει η María Carmen. Στην OVB απεναντίας, το φύλο δεν παίζει ρόλο. «Όλοι έχουν τις ίδιες δυνατότητες να αναπτύξουν την καριέρα τους», προσθέτει. Φυσικά υπάρχουν πάντα διαφορές στο είδος των συμβουλών. Για παράδειγμα, οι γυναίκες είναι συχνά πιο ευαίσθητες, αλλά αυτό δεν είναι ούτε πλεονέκτημα ούτε μειονέκτημα. "Όποιος επιθυμεί να εργαστεί έντιμα, μακροχρόνια και επαγγελματικά, θα επιτύχει στην OVB».

Η αμοιβαία υποστήριξη είναι το Α και το Ω

Σήμερα, η María Carmen βρίσκεται ήδη 10 χρόνια στην OVB και ως RD έχει μεγάλο αριθμό Συνεργατών στην ομάδα της. Καθοριστική για την επιτυχία της ήταν πίστη στον εαυτό της. «Καθένας πρέπει να παραμερίσει όλες τις αμφιβολίες και να συναναστρέφεται με τους ανθρώπους που είναι θετικοί και σίγουροι», εξηγεί η María Carmen. Αυτή η υποστήριξη προς τους άλλους, ιδίως προς τους συναδέλφους, είναι εξαιρετικά σημαντική. «Πάντα είχα εξαίρετους συναδέλφους στην OVB, από τους οποίους πάντα λάμβανα εκτίμηση και σεβασμό, και αυτό όχι ή επειδή είμαι γυναίκα, αλλά αποκλειστικά και μόνο λόγω της προσωπικότητάς μου».