Ακόμη και όσοι βοηθούν χρειάζονται βοήθεια

Η Karoline Kaltenbacher είναι κοινωνική λειτουργός και δασκάλα και αγαπά τη δουλειά της με όλη της την καρδιά. Μαζί με τους δύο σκύλους της, στηρίζει παιδιά και εφήβους, αλλά και ενήλικες, να ξεπεράσουν τις δύσκολες φάσεις της ζωής.

Εναλλακτική λύση στις συμβατικές θεραπείες

Η φύση έχει θεραπευτικές δυνάμεις. Ο Karoline είναι πεπεισμένη γι' αυτό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η 36χρονη ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια την ανεξάρτητη απασχόλησή της που στηρίζεται στη φύση και στα ζώα. Στο Burgenland της Αυστρίας, αντιμετωπίζει ασθενείς με τελείως διαφορετικές ανάγκες: «Μερικά παιδιά χρειάζονται μόνο υποστήριξη στη μάθηση, άλλα είχαν αρνητικές εμπειρίες τις οποίες δεν μπορούσαν να διαχειριστούν αυτόνομα. Αν και χρειάζονται βοήθεια, δεν θέλουν να μιλάνε για τα προβλήματά τους. Και ακριβώς τότε, έρχομαι με τους σκύλους μου και χτίζουμε γέφυρες εκεί, όπου οι φυσιολογικές θεραπείες δεν αποδίδουν πλέον», εξηγεί η Karoline.

Υποστήριξη σε περίπτωση ασθένειας

Ακόμη και ενήλικες συμπεριλαμβάνονται στους ασθενείς της. Για παράδειγμα αναζητούν βοήθεια σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης για την υγεία για να βρουν ξανά τον δρόμο τους. «Δείχνω στους ανθρώπους πώς να πάρουν ενέργεια και δύναμη από τη φύση, ώστε κάποια στιγμή να μην χρειάζονται πλέον βοήθεια ειδικού».

Ποιος βοηθάει όσους βοηθούν;

Για την Karoline, η δουλειά της είναι περισσότερο λειτούργημα παρά επάγγελμα. Συνεπώς αυτός ο τομέας της ζωής της χρειάζεται τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή. Το ατομικό οικονομικό ζήτημα μπορεί τότε πολύ εύκολα να τεθεί σε δεύτερη μοίρα. Γι' αυτό η Karoline χρειάζεται βοήθεια από επαγγελματίες. Ήδη εδώ και 15 χρόνια είναι πελάτης της OVB, έχοντας από την αρχή σύμβουλο τον Jürgen.  «Γνωρίζει εμένα και τις ανάγκες μου εδώ και πολλά χρόνια και πάντα γνωρίζει τι ακριβώς χρειάζομαι», λέει η Karoline. «Ένα σύντομο SMS είναι αρκετό και ο Jürgen είναι στη θέση του». Η βάση αυτής της επιτυχημένης σχέσης είναι η συναναστροφή μεταξύ τους. «Εάν ένα ασφαλιστικό ή άλλο χρηματοοικονομικό προϊόν δεν ανταποκρίνεται αμέσως στις προσδοκίες μου, ο Jürgen θα συνεχίσει να ψάχνει μέχρι να βρει τη σωστή λύση για μένα».